A FŐTÁV Nonprofit Zrt. ezúton tájékoztatja lakossági, intézményi és vállalati ügyfeleit, hogy a fűtési  időszakra való felkészülés részeként az Észak-budai fűtőmű hőkörzetében 2021.07.15. 0:00 órától  várhatóan 2021.07.16-án a hajnali órákig a III. kerület Pusztakúti úton tervezett karbantartás  keretein belül szakaszolószerelvények cseréit, valamint további karbantartási és javítási munkákat  hajt végre.

Az 1975-ben lefektetett, 700 mm átmérőjű gerinc-távvezetéken elvégzendő munkálatok miatt az  érintett területen, Békásmegyeren a használati melegvíz-szolgáltatás ebben az időszakban  12091 lakásban, 195 közintézményben és 8 ipari fogyasztónál szünetelni fog.

A karbantartásra váró vezeték életkorából adódóan már nem tud biztonsággal működni, a  szerelvények nem zárnak jól egyes helyeken, ezért bizonyos alkatrészek javítása, cseréje most vált  időszerűvé. A leürítést követően az aknában lévő régi szerelvényeket kivágják és a fölötte már  elbontott aknafedél helyén daru segítségével kiemelik ezeket, majd a helyére visszahelyezik az új  egységeket. Az új szerelvényeket a szakemberek a megfelelő pozícióban behegesztik, így szükség  esetén ismét teljesen zárhatóak lesznek. Ezt követően történhet meg a rendszer újbóli feltöltése, a  szolgáltatás visszaállítása.

A városi szintű távfűtőrendszereknél is elengedhetetlen, tervezett karbantartási munkálatok teszik  lehetővé, hogy felkészüljünk a fűtési időszakra, ezzel biztosítva fogyasztóink számára a folyamatos  szolgáltatást a hideg idő beköszöntével is. A jól felkészített rendszer kisebb üzemzavari kockázattal, hatékonyabban tud működni a fűtési időszakban. A már elhasználódott elemeket, alkatrészeket  ilyenkor kicserélik, ellenőrzik a villamos rendszereket, műszereket és egyéb berendezéseket, aminek  eredményeként minimalizálható az apróbb üzemzavarok, eseti meghibásodások keletkezésének  valószínűsége.

A FŐTÁV minden évben ütemezetten végzi ezeket a munkálatokat a rendelkezésre álló karbantartási  pénzügyi keretekhez mérten. Igyekszünk úgy kialakítani a munkavégzés rendjét, hogy azzal a  legkisebb kellemetlenséget okozzuk és a lehető legjobb műszaki állapotban indíthassuk újra a  rendszert ügyfeleink részére. Ezért is végezzük az ilyen karbantartási munkálatokat nyáron, a fűtési  időszakon kívül és lehetőleg a késő éjjeli, hajnali órákban.

Az érintett épületek teljes listája honlapunkon az alábbi linken  megtekinthető: www.fotav.hu/munkaterkep

A szolgáltatás átmeneti szüneteltetéséből adódó esetleges kellemetlenséggel kapcsolatosan szíves  megértésüket és türelmüket kérjük!