Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy vendéglátóhelyek újraindulása az első lépés a szabadság visszanyerése felé, és remélhetőleg ezt követően gyorsan tovább lehet lépni, hiszen jelentős mennyiségű oltóanyag érkezik az országba - közölte. Itt írtunk részletesen arról, hogy miként várják a vendéglátásban az újranyitást.

Gulyás Gergely közölte, hogy a kormány mindent megtesz a kieső Janssen-vakcinák pótlására, a következő egy hétben egymillió kínai vakcina érkezik, 200 ezer adag orosz első oltás jön, és ütemezetten érkezik a második is. A Pfizerből a jövő héten több mint 300 ezer dózist hoznak - tette hozzá.

A tárcavezető kifejtette: az oltóanyagokat a lehető leggyorsabban szeretnék beadni, ami fokozott erőfeszítéseket kíván az egészségügyben dolgozóktól. Fontos, hogy a tömeges oltás akadálytalanul folytatódhasson - mutatott rá.
Közölte: a jövő héten a 4 milliós határt is átlépheti az oltottak száma, és aki most regisztrál oltásra, akár egy-két héten belül megkaphatja a vakcinát. Arról is beszélt, hogy eddig mintegy 4,4 millióan regisztráltak. A társadalmi immunitáshoz legalább hatmillió beoltott kell.