A Helvetia Ventures vezetésével 3 millió euró volumenű befektetési kört jelentett be az inki.tech, amellyel tovább bővíti üzleti jelenlétét és fejleszti szolgáltatásait. A svájci, főként biztosítási szektorra fókuszáló Helvetia Ventures mellett az Autonom és a The Mavers is befektetett a cégbe, mellyel a startup tovább terjeszkedhet a nyugat-európai piacokon.

A növekvő bizonytalanság, a távmunka és a technológiai követelmények korszakában a vállalatoknak szembe kell nézniük a kiszámítható informatikai- és mobileszköz beruházások, a hatékony működés, a fokozott alkalmazott elérhetőség és az alkalmazkodóképesség kihívásaival.

Az inki.tech válasza erre az, hogy a vállalati eszközök tulajdonjogát szolgáltatássá alakítja B2B platformján keresztül. Ez az eszközszolgáltatás platform nemcsak a véletlen károkat, lopásokat és elvesztéseket fedezi, hanem felügyeli az eszközök határokon átnyúló szállítását, javítását, visszavonását, és azonnali cserét kínál az alkalmazottak hatékonyságának növelése érdekében.

A cégek számára különösen fontos, hogy hosszú távú kötelezettségeiket minimalizálva, rugalmasan alakíthassák informatikai eszközparkjukat. A startup modelljében mind a hirtelen keletkező, mind a hirtelen megszűnő igények hatékonyan teljesülhetnek, így az ügyfelek mindig az aktuális igényükhöz szabott IT- és mobileszközöket használhatnak.

Az általuk alkalmazott integrált biztosítás legfőbb célja, hogy teljes mértékben mentesítse az ügyfeleket az eszközök használatával járó valamennyi kockázattól – legyen az meghibásodás, sérülés, elvesztés vagy amortizáció. Ennek az új szemléletű kockázatkezelésnek szerves része az eszközök bérlés utáni életciklusának megnövelése, melyet a hatékony karbantartási és felújítási háttérfolyamatok tesznek lehetővé.

Ahogy a vállalkozások egyre inkább előtérbe helyezik az intelligens cash-flow kezelést és a környezetbarát gyakorlatokat, úgy fordulnak a körforgásos gazdaság modelljei felé és részesítik előnyben az eszközök bérlését a vásárlás helyett. A startup megoldásában a meghosszabbított eszközéletciklus is alacsonyabb szénlábnyomot eredményez.