Véleménye szerint a magyar külügynek is el kell határolódnia a magyar érintettségtől. Az országnak ugyanis nem érdeke, hogy ez a támadás ráégjen, mert akkor – mint fogalmazott - bajban vagyunk. A Trend FM kereste a csipogókat gyártó magyar céget is, sikertelenül, közben honlapjuk elérhetetlenné vált, gyakorlatilag törölték minden elérhetőségüket. Péli Nagy Kata szerdán napközben készített interjút a szakértővel.

Az interjú elkészülte után a magyar kormány reagált a hírre, miszerint semmilyen utasítást nem adtak a BAC Consulting nevű magyar cég tevékenységére. A 24.hu-val azt közölték: Magyarországon vállalkozási szabadság van. Az említett vállalkozás a magyar kormánytól nem kért engedélyt semmire. A cég magánvállalkozásként működik. Közben az Európai Unió bejelentette, vizsgálatot indított az ügyben, hogy ezzel az ország bármilyen szankciót megsértett-e.

Magyarország vonatkozásában nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot az úgynevezett „csipogó-ügy” – hangsúlyozta a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán.