Az ütközés a pesti hídfőnél a Boráros téren történt este 20:50 körül. A 2026-os számú Combino a hídról lefelé jövet hátulról belecsattant a 2014-es járműbe – írta Facebook-oldalán a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület.

Az Országos Mentőszolgálat az Index-nek elmondta: a helyszínre több mentőegység is érkezett, egy súlyos és öt könnyebb sérültet szállítottak kórházba.

Frissítés: a 2026-os villamos vezetőjét sokáig nem tudták kimenekíteni az összeroncsolódott fülkéből. Először könnyű sérültnek jelentették, de aztán koponyasérülést állapítottak meg nála, így átminősítették súlyosnak. A balesettel kapcsolatban rosszullétre hivatkozott.

Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

A BKK hétfő este a honlapján azt közölte, hogy a 4-es villamos a Corvin-negyed és Újbuda-központ között nem közlekedik, a kimaradó szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat. A 6-os villamos a Corvin-negyed és a Móricz Zsigmond körtér között nem jár.

A katasztrófavédelem az MTI-t arról tájékoztatta, hogy két jármű ráfutásos balesetet szenvedett a Pestről Budára vezető oldalon. Az ütközés következtében mindkét Combino leszaladt a sínekről.

Fotó: VEKE - Facebook

A balesethez riasztották a fővárosi hivatásos tűzoltókat is. Az elhúzódó műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.