A Nébih szakemberei a szezonális vizsgálatok során nagy hangsúlyt fektetnek a speciálisan a karácsonyi időszakban népszerű termékek, így a halak, a friss húsok vagy éppen az édesipari készítmények áttekintésére, de például a gyümölcsök, fűszerek, és alkoholos italok terméktípusokat is kiemelten vizsgálja majd a hatóság laboratóriuma.

Nobilis Márton, az élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár azt mondta, hogy a 2007 óta tartó ellenőrzéssorozat elsődleges célja nem a büntetések kiszabása, hanem a lakosság és az élelmiszeripari vállalatok edukációja.

A téli szezonális ellenőrzésnek új eleme az iskolai büfék ellenőrzése, valamint tájékozódó jelleggel a kínálat áttekintése. A szakemberek vizsgálják az üzemelés megfelelőségét, különös tekintettel a szendvicsek készítésének, tárolásának és árusításának feltételeire. Nobilis Mártonnal Molnár Gábor beszélgetett.