Az együttműködés értelmében az egyetem vendéglátás és turizmus szakos hallgatói lehetőséget kapnak arra, hogy az ötcsillagos Andrássy Kúria & Spa szállodában a gyakorlatban sajátítsák el az ágazatban szükséges ismereteket és készségeket.

Ezáltal a diákok nem csupán elméleti tudásra tesznek szert, hanem közvetlen tapasztalatokat is szereznek egy működő gazdasági egységben, ahol nap mint nap szembesülhetnek a turizmus sokszínűségével és kihívásaival.

„Üdvözöljük a megállapodást, hiszen egy ilyen innovatív képzési együttműködés lehetővé teszi, hogy a vendéglátás és turizmus szakos hallgatóink növelhessék a gyakorlati tudásukat és szakmai tapasztalatra tegyenek szert. Az együttműködés révén a diákok valós munkakörnyezetben sajátíthatják el a legmagasabb színvonalú szolgáltatások nyújtásának fortélyait, biztosítva ezzel a jövő vezető szakembereit az iparág számára” – mondta Prof. Dr. Kéri Szabolcs, aTokaj Hegyalja Egyetem rektora.

„Hiszünk abban, hogy ez a gyakorlatorientált megközelítés lehetővé teszi majd a hallgatók számára, hogy hatékonyan integrálódjanak a turisztikai iparágba, és szakmailag is vonzó lokációként tekintsenek a tokaji régióra. Kifejezetten az örömünkre szolgál, hogy egy ilyen kiváló partnerrel, mint a Tokaj Hegyalja Egyetem, együttműködve támogathatjuk a jövő turisztikai szakembereinek képzését és fejlődését” – nyilatkozta Somlyai Zoltán, a BDPST Hotel Management Zrt. vezérigazgatója.

A közös cél, hogy egy olyan képzési modellt alakítsanak ki, amely a turisztikai szektor aktuális igényeire reagálva segíti a hallgatókat a szakmai tapasztalatok elérésében, és hozzájárul a hazai turisztikai szektor folyamatos fejlődéséhez.