Így néz ki a hely egy drón felvételein, a rakétacsapás után.

Az ukrán Lviv városának kritikus infrastruktúráját találták el az oroszok egy újabb rakétatámadással. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense úgy fogalmazott az esettel kapcsolatban, hogy az orosz erők drónokat vetnek be, annak érdekében, hogy feltérképezzék a területeket és tudatosan támadják az ukrán létesítményeket. Kaiser Ferenc hozzátette, hogy ezeknek a rakétáknak az indításával az oroszok azt szeretnék elérni, hogy túlterhelt legyen az ukrán légvédelem. Imre Lőrinc interjúja.

A polgármester korábban azt mondta, hogy egy súlyos állapotban lévő személyt mentővel szállítottak el. Lviv megye kormányzója, Makszim Kozickij ugyancsak a Telegramon azt írta, hogy a lakóépületet az orosz erők közvetlen találata érte. A frontvonaltól több száz kilométerre fekvő Lemberg és térsége már az Ukrajna elleni 2022. február 24-i orosz különleges hadművelet kezdete óta a támadások célpontja volt. Kozickij elmondása szerint legutóbb, június 19-20-án éjjel drónok támadtak egy kritikus infrastruktúrát a városban.

Az intenzív harcok ellenére az ukrán csapatok még mindig jelen vannak a Dnyeper oroszok ellenőrizte oldalán. jelentős frontszakaszon nem tudott egyik hadsereg sem előre nyomulni. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közben Bulgáriába érkezett, ahol az ország miniszterelnökével és államfőjével tárgyal. Ezt maga az ukrán elnök tudatta a közösségi oldalán. Zelenszkij jelezte: Szófiában találkozik Nyikolaj Denkov kormányfővel és Rumen Radev államfővel, akikkel egyebek között biztonsági kérdésekről és a jövő héten esedékes NATO-csúcstalálkozóról egyeztet. "Ukrajna védelmi támogatása, euroatlanti integrációja, a NATO-csúcstalálkozó, biztonsági garanciák és az ukrán békeformula" - sorolta szófiai látogatásának témáit az ukrán elnök Telegram-oldalán. Az észak-atlanti szövetség július 11-12. között Litvániában tartja csúcstalálkozóját. Ukrajna korábban arra kérte a NATO-t, hogy a vilniusi csúcstalálkozón deklarálja, hogy Kijev a háború befejezése után csatlakozhat a szövetséghez, valamint határozzon meg menetrendet a tagság eléréséhez.