A várakozásoknak ellentmondva, jelentős mértékben nőttek az ipari megrendelések augusztusban Németországban. Az előző év azonos időszakához képest csak 2,2%-kal maradtak el a megrendelések. A hazai megrendelések 1,7%-kal, míg a külföldről érkező megrendelések 6,5%-kal nőttek.

Reagáltak a tőzsdék Donald Trump újabb gazdaságélénkítő terveire. Ázsiában vegyes volt a kereskedés képe a héten, Európában és az USA-ban emelkedést tapasztalhattunk, és a magyar tőzsde is pluszban zárt.

Egy hét alatt 840 ezren regisztráltak az Egyesült Államokban munkanélküli segélyért a Munkaügyi Minisztérium szerint, ami 20 ezerrel magasabb, mint amit az elemzők vártak mégis közel 10 ezerrel alacsonyabb számot láthatunk, mint egy héttel korábban.

Lefelé mozdult a forint

360,49-en kezdte a hetet a HUF/EUR árfolyam, és sikerült lejjebb küzdenie magát, szerdán átlépte a 360-as határt és 359,01-en zárta a napot, ami csütörtökön 357,41-en állt. Pénteken tovább csökkentek a számok, 356,57-en stabilizálódni látszik mára az euró ára.

USD/EUR 1,1170-en indított hétfőn, szerdáig ingadozott, majd visszatért a 1,1173-ra a jegyzést, ami végül pénteken kissé felfelé szökött és 1,1179-en ácsorog.

Amerikai Dollár deviza középárfolyama az előző napok csökkenését követően a mai napon tovább gyengült a forinttal szemben, 302.3400 Ft-os áron állnak a jegyzések

A műanyag a koronavírus válság nyertese

A maszkok, ételesdobozok és egyéb műanyagok iránti kereslet látványosan megugrott, mivel az olaj világpiaci árának csökkenésével sokkal olcsóbbá vált az új termékek gyártása.

Egyre kevesebben foglalkoznak az újrahasznosítással a járvány megjelenése óta. Az újrahasznosítók forgalma Európában több mint 20 százalékkal, Ázsia egyes részein 50, az Egyesült Államokban 60 százalékkal csökkent a koronavírus-járvány miatti korlátozások óta.

Az Akcenta teljes elemzését itt olvashatják el.