A világ harmadik legrégebben megalapított állatorvosképző intézményében csaknem 240 éve megszakítás nélkül folyik az oktatás. Az osztatlan állatorvos, osztatlan angol nyelvű kutató zoológus képzés és a biológus mesterképzés mellett számos szakirányú továbbképzés érhető el. Az állatorvosképzés egyedülálló módon a magyar mellett angol és német nyelven is folyik. Magyarország egyetlen állatorvosi egyeteme nemzetközi szinten is elismert, amit a világ 69 országából érkezett mintegy 1100 hallgató is igazol. A kampusz nemzetközi jellegű, köszönhetően annak, hogy a diákok hozzávetőleg kétharmada külföldi.

Az audiovizuális rendszer megújítására irányuló projekt célja, hogy az új eszközpark segítségével a hallgatók számára megkönnyítse a tananyag elsajátítását, gyorsan hozzáférhetővé tegye a tudásbázist és gördülékeny kapcsolattartást eredményezzen oktatói és hallgatói oldalon is, nem utolsó sorban pedig megkönnyítse a tudományos és kutatói tevékenységgel járó feladatokat. Az új rendszer a legmodernebb audio-, video- és streaming-eszközöket tartalmazza, így a hallgatók az online oktatás során is olyan élményt kapnak, mintha személyesen az előadáson lennének. A tervezés során nagy hangsúlyt kaptak a modern, felhasználóbarát applikációs megoldások és jövőtálló technológiák.

Prof. Dr. Ózsvári László, az Állatorvostudományi Egyetem oktatási rektorhelyettese az első okostanteremben, a Lógyógyászati Tanszéken Üllőn tartott bemutató kapcsán kiemelte: „az új audiovizuális technológiák bevezetése nemcsak a képzési folyamatokat teszi hatékonyabbá, hanem lehetővé teszi, hogy hallgatóink interaktív, élményközpontú oktatásban részesüljenek. A digitális fejlesztések által a hallgatók digitális kompetenciáit is fejlesztjük, így már az egyetemi éveik alatt kialakul bennük az integrált szemlélet, és felkészülhetnek egy modern állatorvosi praxis üzemeltetésére”.

Az István utcai campuson, a Rottenbiller utcai és az üllői telephelyen megvalósuló beruházás illeszkedik az intézmény hosszú távú eszközbeszerzési és oktatásfejlesztési stratégiájába. A fejlesztéssel a Delta Systems a korábbi, a Covid miatt bevezetett online rendszert cseréli le. A projekt összetettségére jellemző, hogy 15 hónap alatt, 2025 márciusáig 1842 eszközt építenek be, 13 gyártótól 45 prezentációs térbe – ideértve az előadótermeket, lektorátus termeket, gyakorlókat, laboratóriumokat, bonctermeket, könyvtárat, múzeumot, aulát is. A különböző funkciókat változatos audiovizuális alrendszerek szolgálják ki.

„Ez az első ilyen volumenű fejlesztésünk a felsőoktatásban, amellyel Közép-Kelet Európa legnagyobb, komplex egyetemi audio-vizuális fejlesztését valósítjuk meg. A rendszerrel a bevált megoldások megtartása mellett, a nemzetközi trendekkel összhangban a legkorszerűbb technológia felhasználásával megkönnyítjük az oktatók munkáját a jelenléti oktatásban, így növeljük a hallgatók elégedettségét is” – emelte ki Antal István, a Delta Systems Kft. üzletfejlesztési igazgatója az egyetem első okostantermének bemutatóján.

A cég jelenleg az egyik legnagyobb informatikai rendszerintegrátor Magyarországon. A Delta Technologies Nyrt. révén a tőzsdén is képviselt társaság mintegy 1500 ügyféllel és 300 beszállítói partnerrel áll kapcsolatban.