Az idei rendezvény fókuszába elsősorban a kortárs magyar mese-és ifjúsági irodalom került, de az irodalom minden fontos területe képviselteti magát. Hiszen az esemény központjában az olvasás szeretete és népszerűsítése áll.

Az Akvárium Lokál termében már 9 óra 8 perckor elindulnak a tizenkét órán át tartó felolvasások. A felolvasófolyamra a szervezők által meghívott neves művészek, alkotók és közéleti szereplők kedvenc irodalmi szövegeikkel érkeznek. A névsor folyamatosan bővül, jelenleg a következő:

Ács Dominika, Balázsy Panna, Balogh Máté, Bérczesi Róbert, Bősze Ádám, Csábi Anna, Epres Attila, Dr. Ézsi Robin, Fekete Ernő, Finy Petra, Grisnik Petra, Gurubi Ágnes, Haász János, Hámori Máté, Jakab Balázs, Janza Kata, Kakasy Dóra, Kárász Eszter, Kecskés D. Balázs, Kiss Mari, Kollár-Klemencz László, Koltai Róbert, Madarász Éva, Martinkovics Máté, McMenemy Márk, Mészáros Máté, Nádasdy Ádám, Nagy Katica, dr. Nógrádi Gergely, Nyáry Krisztián, Révész Renáta Liliána, Sebestyén Aba, Száger Zsuzsanna, Szulák Andrea, Tóth Ildikó, Urbanovits Krisztina, Várfalvy Emőke.

A felolvasók időrendi sorrendje is olvasható az esemény Facebook-oldalán. A felolvasást követően, minden résztvevővel a radiocafé műsorvezetői, Fehér Mariann és Kovács Gergely készítenek rövid interjúkat.

9 óra 30 perctől a Nagy Hallban, a Delta Produkció Maszat című, Berg Judit és Agócs Írisz mesesorozata alapján készült előadását láthatjuk Kárász Eszter és az Eszter-lánc trió előadásában, amely a legkisebbektől kezdve a legnagyobbakig, az egész családnak felhőtlen szórakozást kínál.

Az eseményen az olvasás témájához kapcsolódó beszélgetések is lesznek, a radiocafé munkatársainak moderálásával. Elsőként Canjavec Judit beszélget a meséről, a meseterápiáról és a mese gyógyító erejéről Révész Renáta Liliána meseterapeutával (Metamorphoses Meseterápiás módszer), ami után Marosi Viktor és Szatmári Róbert a rap, a slam poetry, az irodalom és az őszinteség közötti összefüggéseket vizsgálja meg, 6363 (Gege) rapper és Zalán Tibor író segítségével.

Ezt követően a múlt, jelen és jövő tartalomfogyasztása jut főszerephez: Szatmári Róbert vendégei Ludvig Orsolya Stefanie, a Libri marketing és kommunikációs igazgatója, Bősze Ádám zenetörténész és Nyáry Krisztián író, a Líra kreatív igazgatója lesznek. 16 órától Lackfi János író-költő foglalja el a színpadot, vidám és keserédes "stand-upjában" egyszerre jelenik meg az irodalom és korunk groteszk valósága.

Lackfi Jánost Kollár-Klemencz László Anyám tenyere című, zenés irodalmi estje követi, a napot pedig a Nézőművészeti Kft. Ady/Petőfi című színházi előadása zárja Katona László és Kovács Krisztián közreműködésével, Scherer Péter rendezésében.