A Masterplast növekedési stratégiájának alapja a saját gyártás intenzív bővítése, amit zöldmezős beruházások és akvizíciók segítségével valósít meg. Jelenleg a piacok ellátását 3 országban – Magyarországon, Németországban és Szerbiában – működő 8 gyártóbázisa biztosítja, amit jövőre további három új hőszigetelőanyag gyártóüzemmel bővítenek.

Nádasi Róbert: a Masterplastban benne van az évi 20%-os növekedés – Olvassa el ezt a cikket is!

A társaság növekedési és jövőépítési stratégiájában a következő jelentős lépés az ásványgyapot hőszigetelőanyagok gyártásának elindítása. Ennek a finanszírozását kívánja a vállalat a tervezett tőkebevonásból fedezni. Az energiaválság és a klímavédelmi célok teljesítése miatt az épületek energiahatékonyságának javítása egyre sürgetőbbé vált, ezért a Masterplast a hőszigetelőpiac folyamatos bővülésére számít.

Részvényjegyzés kizárólag az OTP Banknál

A pénzintézet kizárólagos forgalmazóként vesz részt a részvényjegyzésben, így a lakossági befektetők a jegyzési igényüket a bank kijelölt fiókjaiban, továbbá online az OTPdirekt internetbankon, a telefonos ügyfélszolgálaton, illetve a privát banki ügyfelek tanácsadójukon keresztül is leadhatják. A jegyzés előfeltétele, hogy az érdeklődő befektetők rendelkezzenek értékpapírszámlával az OTP Banknál.

  • A lakossági értékesítésben részt vevő befektetők számára a jegyzési időszak 2022. október 5-én 9:00 órakor kezdődött és 2022. október 14-én 14:00 órakor fejeződik be.
  • Az intézményi értékesítésben részt vevő befektetők számára a részvényjegyzési időszak 2022. október 10-én 9:00 órától 2022. október 14-én 18:00 óráig tart.

Az MFB Vállalati Beruházási és Tranzakciós Magántőkealap nevében és képviseletében eljáró Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. kötelező erejű szándéknyilatkozatban jelezte, hogy szándékában áll a nyilvános értékesítés során árelfogadó intézményi befektetőként az újonnan kibocsátandó részvények megvásárlására kötelező érvényű ajánlatot tenni 3 milliárd forint összegben.

A Széchenyi Alapok Kockázati Tőkealap nevében és képviseletében eljáró Széchenyi Alapok Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. kész megfontolni, hogy árelfogadó intézményi befektetőként szintén részt vegyen az intézményi értékesítésben maximum 3 milliárd forint összértékben. Mindkét nevesített, árelfogadó intézményi befektető részvételének feltételeit az MNB által jóváhagyott Egyszerűsített Tájékoztató részletezi.

Részvényjegyzési ársáv

A Masterplast döntése alapján a 4000-4400 forintos ársáv került kialakításra. A lakossági befektetők 4400 forintos maximális áron adhatják be jegyzési igényüket. A végleges árat az intézményi jegyzés lezárását követően a Masterplast és az OTP Bank az ársávon belül együttesen határozza meg.