A koncertek, a strandolás és az olcsó sör után egyre feljebb kerül a fesztiválozók fontossági listáján a jó térerő, a wifi és a mobiltöltés. Az alapvető szükségletek biztosítása mellé sorakoztatta fel a Digitális Jólét Program látványos fejlesztéseit, így fordulhattak meg a fesztiválon drónépítést bemutató drónpilóták, valamint több okos város fejlesztést is kipróbálhattak az érdeklődők. Így könnyen többórás elfoglaltsággá nyúlt a stand meglátogatása – emlékezett vissza a Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az ügyintézés nem trendi

Naiv elvárás lenne akár a fesztiválközönséggel, de akár a felnőttekkel szemben is azt gondolni, hogy érdekli őket az informatikai, üzleti és bürokratikus folyamatok végig vitele. A folyamatok azonban sok esetben leegyszerűsödtek – ha a fiatalok ilyen tapasztalatait nézzük – véli Jobbágy László, aki a streaming előfizetést vagy ételrendelést hozta fel példaként. Ebből kiindulva érthető, hogy lépést kell tartani az ügyviteli rendszereknek, hogy egy személyi igazolványért se kelljen feltétlenül papírokat kitölteni. Az a cél, hogy minden ilyen feladat akár otthonról megoldható legyen.

Arról, hogy miért számított a fesztivál is egy okosvárosnak a maga 15 ezer látogatójával, miért vannak okosbóják a Velencei-tóban, hogyan lehet drónversenyt szervezni egy fesztiválon, meghallgathatják Érczfalvi András interjújában erre a linkre kattintva: