A felülvizsgálattal a vállalat továbbra is megfelel a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett, a vállalati finanszírozást elősegítő Növekedési Kötvényprogramja követelményeinek.

Az elemzést végző, elismert független nemzetközi hitelminősítő, a Scope Ratings GmbH elemzésében kiemelte az OPUS GLOBAL szilárd likviditási politikáját, valamint, hogy a csoportnak sikerült nagyon rugalmasan teljesítenie az elmúlt két, válságban gazdag évben és diverzifikált portfóliója továbbra is támogatja a holding üzleti kockázati profilját. A minősítések továbbra is tükrözik az OPUS konzervatív és hosszú távú „buy-and-build” befektetési megközelítését, amely a növekedésre és az értékteremtésre összpontosít.

A Scope Ratings várakozásai szerint a 2023-as folyó évet, a stratégiával összhangban az integrációra és a konszolidációra való összpontosítás jellemzi majd. A stabil kilátással összhangban a hitelminősítő a következő egy-két évben nagyjából változatlan befektetési portfóliót vár, a meglévő portfólió fejlesztésére összpontosítva.

Az OPUS GLOBAL Nyrt. elkötelezett, hogy tőkepiaci szereplőként megfeleljen úgy a szabályozói, mint a befektetői és partneri elvárásoknak. A minősítés megerősítése is azt mutatja, hogy jó úton járunk, és a jelenlegi üzleti környezet kockázatai mellett is stabil a cégcsoportunk teljesítménye” – emelte ki dr. Lélfai Koppány vezérigazgató.