A gyártóknál jelenleg hatalmas készletek halmozódtak fel, így az őszi iskolakezdésig még jó áron lehet laptopokat vásárolni. A Laptophardware.hu több mint 3000 fős mintavétellel végzett kutatást, a válaszadók 74 százaléka számára még mindig az ár a legfontosabb a vásárlási szempont. Mindössze 3% nyilatkozott arról, hogy nem veszi figyelembe ezt a tényezőt.

A kutatásban résztvevők 57%-a legfeljebb 100-150 ezer forintot szánna jelenleg egy laptop vásárlására, és 6% válaszolta, hogy akár 300 ezer forintnál többet is hajlandó lenne elkölteni egy gépre.

A megkérdezettek több mint fele nyilatkozott úgy, hogy a készülék kiválasztása során nagyon fontos számára a gép memóriája. Mindössze 4%-uk válaszolta azt, hogy egyáltalán nem fontos számára a memória, és csak 2% mondta azt, hogy nem fontos.

Az, hogy milyen a választott laptop operációs rendszere 43% nagyon fontos szempontnak számít, illetve további 22%-nak szintén fontos, és mindössze 2% válaszolta azt, hogy ez nem egy lényeges szempont számára.

Krajnyák Tamással, a Laptophardware.hu cégvezetőjével Lakatos László beszélgetett.