Kapcsolatszerzés szempontjából nem környezetvédő és nem is költséghatékony a kinyomtatott névjegykártya - nyilatkozta a Trend FM-nek Baranyai Dávid értékesítési szakértő, a Sales in Move Zrt. vezérigazgatója. A névjegyadatok telefonos érintéssel történő megosztásának lehetőségére a koronavírus járvány is hatással volt. A szakértőt Némedi Kincső kérdezte.

Egy amerikai kutatás rámutatott, hogy csak az USA-ban évente 7 milliárd névjegykártyát nyomtatnak ki, amihez 13,611 tonna papír szükséges, amelynek 88 százaléka, azaz 12 ezer tonna kidobásra kerül. A cégek ökológiai lábnyomának csökkentése 2022-ben fontosabbá vált, mint eddig bármikor a történelemben.

„A CardInMove digitális névjegyet egyetlen alkalommal kell megvásárolni, azt követően élethosszig használhatjuk. Sokat spórolhatunk azzal, hogy a papíralapú névjegyek állandó újrarendelése megszűnik, emellett elfelejthetjük azt a kellemetlen helyzetet is, amikor kifogyunk belőle, és várnunk kell az utángyártásra” – avatott be Baranyai Dávid.