Felfüggeszti Oroszország a stratégiai nukleáris fegyverek korlátozásáról szóló egyezményben való részvételét. Az orosz elnök azt mondta, hogy nem lépnek ki az egyezményből, és Oroszország nem fog atomfegyvert bevetni addig, amíg nem használnak ilyen fegyvert ellene.

Az orosz gazdaság sokkal erősebbnek bizonyult, mint amennyire a Nyugat jósolta, a kihívásokban meg kell találni a lehetőségeket - jelentette ki Vlagyimir Putyin Moszkvában az orosz parlament két házához intézett üzenetében. Sürgette az új logisztikai folyosók és hatékony gazdasági kapcsolatok kiépítést. Mint mondta, Oroszországnak fejlesztenie kell a fekete- és az azovi-tengeri kikötőit is. Szibéria fejlesztésére, valamint a transzszibériai és a Bajkál-Amur-vasútvonal kapacitásának növelésére szólított fel. Oroszországi beruházásokra biztatta az üzletembereket, akiknek állami támogatást ígért.

Pénteken lesz 1 éve, hogy elkezdődött az orosz-ukrán totális háború. A konfliktus egyre inkább egy high-tech állóháborúvá kezd alakulni. Egyik fél sem tudja igazán a maga javára eldönteni a harcok menetét. A szakértők többsége már évekig elhúzódó háborúra számít. A nyugati országok egyelőre folytatják Ukrajna támogatását, de a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint a nyugati vadászgépek szállítása még nehezebb ügynek ígérkezik, mint a modernebb tankok átadása. Az oroszok eddig iráni és észak-koreai fegyvereket használtak fel a sajátjaik mellett. Kína tagadja azokat a vádakat, hogy fegyverekkel is támogatná Oroszországot. Kaiser Ferenccel, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docensével Imre Lőrinc beszélgetett.