Az igazgató az aukcióval kapcsolatban hangsúlyozta: minden befektetési szolgáltató csatlakozhat, az OPUS ugyanis azt szeretné, ha a tranzakcióban minél szélesebb körben részt tudnának venni a részvényesek.

A részvényeseknek érdemes hamar felkeresni a szolgáltatójukat, hiszen nem lehet mindenhol automatikusan online csatlakozni az aukcióhoz, így érdemes lehet előre tájékozódni az adott szolgáltató feltételeiről. Aki tehát szeretne részt venni az aukción, vegye fel a kapcsolatot a befektetési szolgáltatójával, és előre tisztázza, hogy milyen feltételekkel tudja ezt megtenni.

Németh Krisztián külön kiemelte, az aukcióban a legalacsonyabb áron beadott ajánlatok teljesülnek először, és addig mennek felfelé, amíg a feltételek engedik. Felső korlátot az ár, és a részvény darabszám is jelenthet. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy összesen 10 százaléknyi saját részvénye lehet a társaságnak. Jelenleg 7 százaléknyi részvényt birtokolnak – 1 százalék nagyjából 7 millió részvényt jelent –, így akár 21 millió részvényt is vehetne a cég. A jelenlegi árfolyamot, és a 2 milliárd forintos maximum összeget figyelembe véve azonban valószínűleg inkább 5 millió részvény lesz, amit a társaság megvásárol.

Fontos még, hogy a február 28-i záró árat 30 százalékkal sem pluszban, sem mínuszban nem haladhatja meg az aukciós ár, a maximum árat részvényenként 489 forintban határozták meg.

Medgyesi Attila csoportirányitási vezérigazgató-helyettes az aukcióval kapcsolatban azt emelte ki, hogy a cég menedzsmentje folyamatosan vizsgálja az akvizíciós lehetőségeket, de a jelenlegi helyzetben úgy döntöttek, hogy a részvényesi értékteremtés egyik legjobb módja, ha az OPUS GLOBAL Nyrt. a saját részvényeit vásárolja vissza.

A műsorban részletesen elemezték a négy stratégiai üzletágat is. A vezérigazgató-helyettes kiemelte, hogy jelenleg az üzletágakon belüli szinergiák kihasználása van most fókuszban. Érdemes azonban úgy tekinteni az OPUS-ra mint egy diverzifikált társaságra, aminek a nagy előnye, hogy mindig van olyan üzletága, ami jól szerepel. Ennek tudható be a cégcsoport kiváló teljesítménye is.

A múlt mellett azonban fontos a jövő is. A cég menedzsmentje arra készül, hogy 2024-ben ebből egyre többet megmutasson. Ahogy Medgyesi Attila fogalmazott: ez egy kifejezetten bonyolult cégcsoport, nagy energia kell ahhoz, hogy ezt valaki átlássa. A menedzsment feladata így az egyszerűsítés lesz, annak érdekében, ha valaki ránéz az OPUS-ra, akkor sokkal könnyebben megtalálja a cégcsoport értékeit. Dolgozik a cég azon is, hogy több éves stratégia készüljön.