Az UNICEO - United Networks of International Corporate Event Organizers  bejelentette, hogy Magyarországon is létrehozza saját közösségét.  Az 5 kontinensen működő non-profit szervezet célja, hogy összefogja a vállalatok rendezvényekért felelős vezető döntéshozóit és aktív párbeszéddel, a tapasztaltok megosztásával segítse a vállalati rendezvényszervezői szakma fejlődését.

A globális stratégia részeként az UNICEO úgy döntött, hogy Magyaroszágra is kiterjeszti működését. A szervezet hazai egyesületének vezetője Mantuano Mónika, aki egyben a HP nagyvállalati üzletágáért felelős marketing menedzsere.  A frissen kinevezett alelnök által vezetett UNICEO Magyarország első találkozójára január végén a Kempinski Corvinus Hotelben került sor, ahol több mint 30 magyar vállalat képviseltette magát.  A közösség számos esemény megrendezését tervezi az országban, többségében Budapesten.

Mantuano Mónika, az UNICEO Magyarország alelnöke elmondta: ”Első rendezvényünkön magyar vállalatok, az UNICEO jelenlegi és jövendőbeli tagjai találkozhattak. Hazánkban ez volt az első ilyen jellegű esemény, ami az UNICEO projektindító megbeszéléseként is szolgált. Meggyőződésünk, hogy az UNICEO hozzásegíti majd tagjait rendezvényeik szakmai színvonalának növeléséhez, valamint még hangsúlyosabbá teszi szerepünket a vállalatvezetés és a szakma irányába.“

"Magyarország az UNICEO számára a közép-európai terjeszkedés szempontjából fontos terület, hiszen Budapest egyre vonzóbb helyet foglal el a vállalati rendezvényszervezésre leginkább alkalmas európai városok toplistáján. " - mondta Debora Piovesan az UNICEO International alelnöke." Nagyon bízunk egy magyarországi központú UNICEO Network sikerében.