Már nyáron érdemes megtervezni az őszi-téli hajós utazásokat a mediterrán térségbe - javasolta a Neckermann utazási iroda értékesítési vezetője a Trend FM műsorában. A szakember elmondása szerint az MSC hajótársaság tengerjárói Barcelonától Genováig fedezik fel a legszebb úti célokat, míg novemberben és jövő februárban pedig egy távoli, romantikus vidékre, a Karib-térségbe érdemes indulni. „A hajóutak során egyre nagyobb a választék, egyedül és csoportosan is útra lehet kelni, minimális nyelvtudás szükséges, de óriási, több száz fős személyzet segíti a turistákat”- mondja Kanizsai Zsuzsa. A tengeri hajóutakról bővebben ide kattintva olvashatnak.

A Karib-térséget bejáró hajóút már csak a távolság miatt is hosszabb ideig, 15 napig tart. Ebbe beleszámít a Budapestről induló repülőút, aminek végén Floridában, Miami repterén szállnak le az utasok, hogy aztán néhány nap, - és a miami életérzés megtapasztalása után - hajóval keljenek útra a Karib-tengeren, útba ejtve Mexikót, Jamaikát, Kolumbiát és új helyszínként Panamát, valamint Costa Ricát. Közép-és Dél Amerikáról sok minden eszébe jut az embernek: a tengerpartok, a vadregényes dzsungelek, a maja kultúra, a reggea-zene, a rum- ezeket pedig mind-mind megtapasztalhatják az utasok.

Miután a tengerjáró kikötött az egyes országokban, busszal folytatódik a kirándulás fakultatív programok keretében. Itt nagyjából egy napos, buszos kirándulásokról van szó az ország belsejében kalandozva, a programokra előzetesen kell jelentkezni, viszont ha éppen nem telt még be az adott kirándulás létszáma, akkor a szervezők a helyszínen is el tudják intézni, hogy az utas részt tudjon venni a másnapi programon.

Ugyanakkor nem csak a szárazföldön, hanem a hajón is rengeteg program, élmény várja az utazókat. Sőt, mivel egy ilyen óriási tengerjáró legalább 17 emelet magas, gyakorlatilag az is nagy kihívást okoz, hogy a hajó minden szegletét, minden szórakozási lehetőséget, a medencéktől a kaszinókon át a bárokig megismerjen és végigjárjon az utazó. A Karib-térségbe induló hajóút 15 napja talán elegendő lehet rá, mindenesetre a vendégeknek non-stop kikapcsolódást és szórakozást biztosít a hajós körutazás vízen és szárazföldön egyaránt.

A teljes beszélgetést itt hallgathatják meg. A műsorvezető Buza Sándor.