Az Észtországban bejegyzett, magyar tulajdonú BlockBen 2018-ban elnyerte Az Év Innovatív Terméke díjat a szingapúri Crypto Currency Expón, 2019-ben pedig BlockBenPay nevű innovatív fizetési megoldása bekerült a FinTechShow 10 legizgalmasabb digitális pénzügyi újdonsága közé.  A BlockBen célja az, hogy hidat képezzen a tradicionális és a digitális pénzügyi világ között. A cégcsoport blockchain alapú digitális pénzügyi eszközöket kínál.Mi az a Fintech?

Ezt a tevékenységet ismeri el a csütörtökön Budapesten megrendezett „A pénz jövője – eFinance&Fintech Festival” nemzetközi konferencia díja, „Az év pénzügyi hídépítője” (Financial Bridge Builder of the Year) elismerés, melyet Dr. Dávid Péter, a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi innovációs csoportjának vezetője adott át a cégnek.

„A digitális pénzügyek piaca egyre többek számára vonzó, a hagyományos pénzügyi szektor figyelmét is felkeltette. Nem véletlenül: a kriptovaluták teljes piaci kapitalizációja 2013-ban alig érte el az 1 milliárd USA dollárt (USD), napjainkban azonban mintegy 2000 milliárd USD-t ér. Ez 8 év alatt 2000-szeres növekedés. Célunk, hogy olyan pénzügyi eszközöket fejlesszünk, amelyek megteremtik a hidat a két világ között” – fogalmaz a díj kapcsán Krocsek Attila, a BlockBen üzletfejlesztési igazgatója.

A BlockBen termékei között megtalálható például 100 százalék fizikai aranyletéttel rendelkező digitális termék (BNO) vagy éppen olyan kriptoindex (BIT), amely egyszerű kriptovaluta-piaci befektetéseket tesz lehetővé. Szeptemberben indul el a kriptotőzsdei kereskedése Ethereum-blokkláncon futó terméküknek, az eBSO-nak, amely a BlockBen ökoszisztéma platform token-jeként a platform összes aranyban tartott termékének a tranzakciójából részesedik, így az arany stabilitását hatalmas növekedési potenciállal ötvözi.

Különösen élénk az érdeklődés az eBSO iránt az ázsiai piacon. „A jelentős ázsiai érdeklődésnek több oka is van. Egyrészt az arany kultúrája még mindig meghatározó ebben a térségben. Emellett cégünk rendezett, stabil jogi háttérrel, valamint komoly kereskedelmi tapasztalattal rendelkezik a teljes Európai Unión belül, eszközeink pedig átjárást biztosítanak vásárlóinknak a FIAT devizák felé is” – sorolja az előnyöket Szabolcsi András informatikai igazgató.