A nemzeti lottótársaság sorsjegypárosa a játékosok számára kiemelkedően vonzó pénz sorsjegytematikára épül. Fő motívuma a „körkörös kaparási élményt” kínáló, szerencsekerékre emlékeztető játék, továbbá a középen elhelyezkedő duplázási, illetve triplázási lehetőség. A hazánkban most először alkalmazott gyártástechnológia, a MicromotionTM különlegessége a fémes hatású, dombornyomott mintázat. Mozgó-ragyogó hatásával a prémium kategóriát hangsúlyozza, amit tovább fokoz a Pénzkerék sorsjegy ezüst, valamint az Óriás Pénzkerék arany alapszíne.

A magas árkategóriájú sorsjegyekre jellemzően a most kibocsátott kaparósok is hosszabb játékélményt nyújtanak, a Pénzkerék 7+1, az Óriás Pénzkerék pedig 9+1 játékot kínál.

A nemzeti lottótársaság piackutatási adatai alapján az Ötöslottó után a kaparós sorsjegyek számítanak a társaság legnépszerűbb termékének, sőt a 40 évnél fiatalabbak körében ez a kedvenc játéktípus. Érdekesség, hogy 2020-as év legkedveltebb sorsjegye a szintén pénz tematikára épülő Buksza volt, amelyből 22 millió darabot adtak el 12 hónap leforgása alatt, és amely a sorsjegykínálatból a legtöbb bevételt hozta, 22 milliárd forintot. Az elmúlt 10 évben a társaság ezen termékcsoportjának árbevétele meghétszereződött, a 2010-es 17,8 milliárdos teljesítménye 2019-re elérte a 125,3 milliárd forintot.

A Szerencsejáték Zrt. által végzett játékoskutatásból kiderült, hogy a megkérdezettek több mint 90 százaléka várja egy-egy új sorsjegycsalád bevezetését.  További érdekesség, hogy a megjelenő új sorsjegyeket a játékosok ötöde rendszeresen kipróbálja, közel 60 százalékuk pedig alkalmanként él a lehetőséggel.