Idén 40 előadás keretében nemzetközi és hazai előadókkal tekintik át az új irányokat és azok várható eredményeit. A szakmai konferencia fő témái: a digitális ügyfélélmény, a digitális ökoszisztémák, a digitális transzformáció új irányai, valamint a digitális banki stratégiák.

Már egyfajta hagyományként minden évben bemutatják a szakmai közönségnek a legígéretesebb startupokat is. Korábban itt debütált például a Cristo, az Aggreg8 (FintechX), a Péntech és Perfinal csapata, ők a FinTechShow győztesei lettek, de kiemelhető a többi között a SEON és a Koin is.

„Minden évben körülbelül 9-11 közötti fintech megoldás mutatkozik be. Idén kilenc új fejlesztést ismerhetnek meg közelebbről az érdeklődők. Természetesen minden évnek megvannak a maga trendjei. Most a kkv-szektorhoz kapcsolódó SME banking és a zöld pénzügyek fognak előtérbe kerülni. Legalábbis a kiválasztott startupok jellemzően erre fókuszálnak, de a bemutatkozók között van például egy adattárca is, amely arra épít, hogy miként tudjuk a személyes adatainkat pénzzé tenni" – mondta a Fintech Group társalapítója.

„A FinTechShow-t öt évvel ezelőtt azért hoztuk létre, hogy láthatóbbá váljanak a legújabb fejlesztések. A rendezvényünk olyan ugródeszka, amely egyrészt a hazai kockázati tőkebefektetőkkel való gyorsabb egymásra találást segítheti. Másrészt az eseményen sok banki és pénzügyi szakember is részt vesz, ami a kapcsolatépítésben lehet kulcsfontosságú az innovátorok számára. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt öt évben eddig 43 fintech megoldás mutatkozott be nálunk" – emelte ki Lemák Gábor.

Az IoT Zóna műsorunkban szó volt arról is, hogy a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia alkalmazása is kezd beérni a pénzügyi szektorban. További részletekért hallgassa meg Imre Lőrinc interjúját!