Az FT 1000 rangsor a Financial Times brit gazdasági napilap és a német Statista kutatócég évente megjelenő rangsora, amely idén a 2019 és 2022 közötti időszakban elért legmagasabb éves átlagos növekedési ráta (CAGR) sorrendjében listázta az európai cégeket. A rangsorba kerüléshez minimum 36,3%-os átlagos növekedési rátára volt szükség. A magyar konténergyártó cég 282,4%-os eredménnyel került a lista legjobb 20 vállalata közé.

„Fontos célunk volt, hogy az innovációt és a fenntarthatóság-vezérelt mérnöki megoldásokat alapkövetelményként kezelve új szemléletet hozzunk a logisztika és a konténeripar piacára, valamint felhasználási területeikre; a humanitárius segítségnyújtástól kezdve, a katonai-védelmi területen át egészen a rendezvény-infrastruktúra kialakításáig” – emelte ki a cég vezérigazgatója.

„A tűzvész sújtotta hawaii-szigeteki Maui-n a rászorulók számára 160 darab konténerünk biztosít kulturált ideiglenes lakhatási lehetőséget, az ukrán humanitárius válság során háborús övezetben konténer óvodát és mentőállomást építettünk, 2023-ban a butmiri katonai bázisra komplex, modern konténeriroda megoldást szállítottunk a holland hadsereg számára, ősszel pedig a Kanadai Védelmi Minisztérium IDEaS pályázatán győztes konzorciumban is fontos szerep jutott a Continest technológiának” – részletezte Kis-Márton Vidor. Péli Nagy Kata interjúja.

Összecsukható konténereket és egyedi konténeralapú infrastruktúra egységeket gyártó és fejlesztő székesfehérvári Continest már több mint 40 országban szabadalmaztatta technológiáját. Konténereik az összecsukhatóságuknak köszönhetően 80%-kal olcsóbban szállíthatóak a merev vázas megoldásokhoz képest.

„Cégünket 2019-ben alapítottuk, öt éve alatt váltunk a legnagyobb magyarországi konténergyártó vállalattá. A Continest egyike a legfiatalabb cégeknek, amely most e rangos lista 18. helyére került. A Covid-19 járvány, az ukrajnai háború és az energiaválság gazdasági hatásai ellenére csapatunk erőfeszítésének és tehetségének, továbbá befektetői hátterünknek köszönhetően képesek voltunk a dinamikus növekedésre, innovatív termékeink és gyártókapacitásunk fejlesztésére. Mindezek pedig megalapozzák azt, hogy a 2024-es évet is optimistán indítsuk, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kiemelt export partnereként pedig a globális ideiglenes infrastruktúra iparágban betöltött szerepünket tovább erősítsük” – nyilatkozta Tegzes Dániel stratégia igazgató.