Ismét lehet pályázni a Nemzeti Tehetség Központ Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogramjának (Stipi) „B komponensére", mely a legkiemelkedőbb tehetségű fiatalok külföldi tanulmányainak költségét fedezi. A pályázatokat május 24. és 2022. június 13. 14:00 óra között lehet benyújtani – jelentette be ma sajtótájékoztatón dr. Lantos Krisztina, a Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetője és Miklósa Erika operaénekes, Stipi-instruktor.

dr. Lantos Krisztina

A Nemzeti Tehetség Központ 2022-ben immár harmadik alkalommal hirdeti meg a programot, a rendelkezésre álló keretösszeg idén 250 millió forint.

Jelenleg 47 fiatal tanul a világ különböző táján ezzel a támogatással. A többi között olyan egyetemekre jutottak ki a legtehetségesebb diákok, mint az angol University of Cambridge, University of Oxford, az egyesült államokbeli Massachusetts Institute of Technology, University of Amsterdam vagy a francia École Polytechnique.

Miklósa Erika

Az ösztöndíj a nyerteseknek jelentős anyagi segítséget nyújt: a támogatás egy éven keresztül minden költségüket fedezi a tandíjtól az utazási és szállásköltségen át egészen az étkezésig.

2022. június 13. (hétfő) 14:00 óráig várják a 17 és 24 év közötti fiatalok pályázatait, melyet az ntk.hu oldalon található online pályázatkezelő felület űrlapjának kitöltésével és a szükséges mellékletek feltöltésével tehetnek meg.