Hálózatok szolgáltatási színvonalának fenntartása

Kiemelt fontosságú a hálózatok szolgáltatásminőségének fenntartása, ezzel biztosítva az alapvető internetes hozzáférést és kommunikációt, beleértve az otthonmaradók távoli munkavégzését, tanulását, szeretteikkel való kapcsolattartását és szórakozását.

A hálózatok használata jelentősen megnőtt az elmúlt napokban, és arra számítunk, hogy ez a tendencia folytatódni fog. A Vodafone Magyarország extra kapacitást adott a vezetékes, szélessávú és mobilhálózataihoz az ügyfelek megnövekedett igényeinek kielégítésére, illetve bővítette VPN-képességét annak érdekében, hogy munkavállalóinak zavartalan munkakörülményeket biztosítson az otthoni munkavégzéshez.

Az ellátási lánc helyzete általánosságban jó, és a beszállítóinkkal folytatott megbeszélések szerint a következő néhány hónapban is megvalósul a hálózati, számítástechnikai és terminálberendezések leszállítása. A kritikus szolgáltatásokat nyújtó beszállítók ismertették saját üzletfolytonossági stratégiájukat a Vodafone-nal, mindemellett fokozott figyelemmel követik az eseményeket.

Megfelelő hálózati kapacitás és szolgáltatások biztosítása a legfontosabb állami feladatok ellátásához

Az iskolák bezárása miatt a Vodafone Magyarország szeretné megkönnyíteni a tanárok és a diákok életét. Ennek érdekében a legfontosabb oktatási forrásokat tartalmazó weboldalakat és applikációkat (például: mozaweb.huoktatas.hunkp.huvideotanar.huekreta.hu) adathasználat nélkül teszi elérhetővé az ügyfelek számára.

Szintén adatkeret használata nélkül lesz elérhető a Vodafone Magyarország Alapítvány, Vodafone Apptár androidos applikációja, ahol több száz ingyenesen letölthető, tanulást segítő (digitális oktatás bevezetéséhez szükséges útmutatók, videók, kurzusok) program található. Ezek szűrhetők tantárgy, évfolyam és kompetencia szerint, illetve használhatók mobiltelefonon és tableten egyaránt.

Ingyenesen érhető el a Vodafone Alapítvány 30 órás akkreditált E-skola elnevezésű e-learning képzése is, amely szintén nagy segítséget jelenthet a jelenlegi helyzetben a pedagógusok számára a digitális oktatásra való átállásban.

Az információ hatékony eljuttatása a lakossághoz

A szolgáltató létrehozott egy külön weboldalt, amely tartalmazza a különleges helyzethez és a speciális szolgáltatásokhoz kapcsolódó összes információt. Illetve, a Vodafone Magyarország közösségi média csatornáin folyamatosan tesz közzé tartalmakat az egészségügyi helyzettel és a digitális oktatással kapcsolatban, ezáltal fontos információkhoz juttatva a lakosságot.

Az otthoni élet és munka megkönnyítése, valamint az ellátási láncban lévő kis- és mikrovállalkozások támogatása

A megnövekedett adathasználat támogatása érdekében a szolgáltató +15GB adatkeretet biztosít minden lakossági ügyfelének a következő három hónapra 5GB-os havi ciklusokban. Az extra adatkeretet a My Vodafone applikáción keresztül tudják aktiválni a havidíjas és feltöltőkártyás ügyfelek. Az általános ügyintézésre továbbra is a My Vodafone applikációt javasolja a szolgáltató a hatékonysági és biztonsági szempontokat szem előtt tartva a következő időszakban. Az extra adat természetesen a UPC mobil ügyfeleknek is elérhető, számukra automatikusan bekapcsolta a Vodafone Magyarország a kedvezményt.

Annak érdekében, hogy az otthon töltött időszakot kényelmesebbé tegye a családoknak, az extra mobilnet mellett a  minden otthoni digitális TV előfizetéssel rendelkező ügyfele számára elérhetővé tette a Premium TV és a FilmBox Pro csomagban lévő csatornákat április 30-ig. A Premium TV csatornák UPC TV előfizetéssel érhetőek el, míg a FilmBox Pro csomag UPC és Vodafone TV előfizetéssel is. Az oktatási anyagok elérhetősége érdekében a Vodafone Magyarország az M5 TV csatornával bővítette analóg csatornakínálatát.

A szolgáltató felfüggesztette továbbá a kötelező adategyeztetést, ennek elmulasztása miatt senkinek sem fogják kikapcsolni az igénybe vett szolgáltatást.

A vállalkozások támogatása érdekében a Vodafone vállalati és hivatali ügyfelei 3 hónapon át összesen 15GB díjmentes kiegészítő adatot igényelhetnek minden, már adattal rendelkező hangalapú előfizetésre, illetve most hűségszerződés nélkül – akár 1 hónap időtartamra is – válthatnak magasabb adatopcióra kedvezményes áron. Emellett az otthoni munkavégzés hatására megnövekedett adatforgalom miatt lehetőségük van a sávszélesség soron kívüli bővítésére a meglevő bérelt vonali szolgáltatások esetében.

A mikro- és kisvállalkozással rendelkező beszállítói számára az anyagi nehézségek enyhítése érdekében 60-ról 15 napra rövidíti számlafizetési idejét a szolgáltató.