Az információbiztonsági szolgáltatásokat kínáló társaság számára a múlt év – a komoly kihívások ellenére is – az elmúlt időszak legjobb eredményét hozta. „Mind projektszámban, mind bevételben sokat fejlődtünk, a forgalmunk tavaly 2019-hez képest mintegy ötödével bővült, több mint 2,2 milliárd forintra emelkedett. Az idei év kapcsán, bár konzervatívan terveztünk, de így is legalább 15 százalékos további fejlődéssel számolunk, ami az eddig megkötött szerződések alapján reális célkitűzés” – számolt be a tervekről Kmetty József, a KÜRT Vállalatcsoport vezérigazgatója.

Az adminisztratív költségek jelentős csökkentését, a folyamatosan változó jogszabályi környezetnek való garantált megfelelést, naprakész, könnyen hozzáférhető és bemutatható dokumentumokat váratlan auditok esetében is, az aktuális igényekhez alkalmazkodó moduláris felépítést – többek között ezeket az előnyöket kínálja a KÜRT Vállalatcsoport negyedik generációs terméke, a SeCube4. Az információbiztonsági irányítási rendszerek kialakítását támogató megoldás használatával lényegében minden, a jogszabályi előírásokból vagy a minőségbiztosítási követelményekből adódó feladatot egyszerűen, gyorsan, átlátható módon és könnyen menedzselhetően elvégezhetnek a vállalkozások.

A SeCube4 alkalmazásával a biztonsági incidensek kezelése is hatékonyabbá válik az előre meghatározott, azonnal rendelkezésre álló eljárásrendeknek és helyreállítási terveknek köszönhetően. A KÜRT Vállalatcsoport által kifejlesztett megoldás bármilyen vállalati belső szabályzat, illetve többek között ISO minősítésekkel, az információbiztonsági törvénnyel (2013-as L-es törvény), GDPR és egyéb jogszabályi megfeleléssel kapcsolatos, üzletmenet-folytonossági, információbiztonsági tevékenységek menedzselésére is alkalmas.

A SeCube4 egységes keretrendszerben modulárisan összeilleszthető szoftverkomponensekből áll, munkafolyamat vezérelt, elemzési, tervezési és folyamatos karbantartási tevékenységeket támogató modern webes rendszer. A KÜRT folyamatosan fejleszti a terméket, így a jövőben további modulok válnak majd elérhetővé, több típusú integrált vállalati kockázatelemzéseket támogatva.

A fejlesztés kiemelkedő jelentőségű eleme a mesterséges intelligenciára való felkészítés, mely alapjaiban különbözteti meg a versenytársak termékeitől. Ennek a technológiának az alkalmazásából fakadó automatizmusnak köszönhetően az ügyféloldalon további erőforrás csökkenést eredményezhet.

A SeCube4 már elérhető Magyarországon, illetve a cégcsoport saját németországi leányvállalatán keresztül. A termék alkalmas valamennyi, az Európai Unión belüli auditvizsgálattal összefüggő folyamatok és dokumentumok kezelésére, hiszen az előző generációs modellek németországi tapasztalatai alapján a fejlesztés már konkrétan erre fókuszált.

„A SeCube fejlesztését saját, belső igényeink miatt kezdtük el még 2011-ben, a mostani, négyes verziót pedig lényegében a nulláról építettük újra, az új rendszer a moduláris kialakításnak köszönhetően rugalmasan alkalmazkodik a vállalkozások aktuális igényeihez.

Terveink szerint az eddigi német piacon felül az egész Európai Unióban elérhetővé tesszük a SeCube4-et, azokban az országokban pedig, ahol az érdeklődés indokolja, elképzelhető, hogy újabb leányvállalatokat hozunk létre. Mivel idén vezetjük be a piacra, egyelőre a SeCube3 tavalyi eredményeihez hasonlóval számolunk az új verzió esetében, jövőre azonban jelentős fejlődést várunk a terméktől” – mondta el Kmetty József.