A várakozások szerint a német gazdaság a harmadik negyedévben stagnálhatott és az utolsó negyedévben is csak kismértékű növekedésről lehet beszélni. A hanyatló ipari termelés és az exportpiacok gyengélkedése miatt az ország növekedése megrekedt és egyelőre nem látszik, hogy tud ebből kijönni a német gazdaság.

A bejövő adatok alapján az amerikai munkaerőpiac erősnek tűnik. A munkanélküli segélykérelmek száma 227,5 ezer fő volt az előző he/ 230 ezer fő után (konszenzus: 230 ezer fő).

A vártnak megfelelően 5%-on hagyta a Bank of England az alapkamatot a csütörtöki ülésén, azaz az augusztusi 25 bázispontos vágást most nem követte újabb lépés. Az majd novemberben várható.

Egyszer fenn, egyszer lenn

Hektikusra sikerült a forint hete az Euróval szemben. Az árfolyam egész héten folyamatosan ingadozott. Péntek délelőtt már sikerült bekúszni a hétfői nyitó szint (394,4) alá. Jelenleg 394 környékén mozognak a jegyzések. A forint a dollárral mondhatni stagnált egészen csütörtökig. Ekkor ugyanis erősödni kezdett és péntek délelőttre egészen 352-ig sikerült kapaszkodnia. Az USD folyamatosan esett a héten az EUR-val szemben. A hét eleji 1,110-es szintről péntek délelőttre egészen 1,118-ig.

Hatalmas volt a kereslet az államkötvények iránt

Nagyon erős, 4-8-szoros volt, a túljegyzés a csütörtöki magyar államkötvény aukciókon. A 3 éves lejáratú, 2027/A sorozatból az ÁKK 10 milliárd forint értékű papírt kínált fel az elsődleges forgalmazóknak. A kereslet 42 milliárd forint volt, így a lefedettség 420% lett. Az 5 éves lejáratú, 2029/A sorozatból az ÁKK 15 milliárd forint névértékű papírt kínált fel az elsődleges forgalmazóknak. A 10 éves lejáratú, 2035/A sorozatból az ÁKK 10 milliárd forint névértékű papírt kínált fel az elsődleges forgalmazóknak.