Mérföldkőnek számító bérleti tranzakcióként, a Wizz Air március elején a Millenniumi Városközpont irodaparkon belülre költöztette irodai munkatársait. A Millennium Tower egyik épülete teljes déli tornyában alakított ki új központi irodát. Egyebek mellett saját bejárata és recepciója van a cégnek, rendelkezésre áll egy kizárólag a dolgozóknak elérhető modern kantin, valamint egy ismert kávézólánc egysége is.

„Az új székház kiválasztásánál előnyt jelentett, hogy ez az épület sok szolgáltatást nyújtó és gyorsan fejlődő közvetlen környezetben van. Eleve egy cégközpontként működött, így megtartható volt a belső kialakítás jelentős része, kisebb ráfordításra volt szükség a végleges belső tér elrendezéséhez, ami fontos szempont egy költséghatékony megoldást kereső bérlőnek" – mondta Kalaus Valter, a tranzakciót lebonyolító és a bérlőt képviselő Newmark VLK Hungary ingatlantanácsadó cég ügyvezetője.

Hozzáfűzte még, hogy a budapesti irodapiacon az elmúlt két-három évben kevés új projekt indult, a szerződések zöme hosszabbítás és kevés alkalmas irodaház van a már működők között, ahol egy ilyen nagyméretű cégközpontot a mai kor követelményeinek megfelelően lehet kialakítani.

Ráadásul a bérbeadó rugalmassága odáig terjedt, hogy a légitársaság későbbi több fázisos bővülésének is ugyanitt teret adhat, ha erre igény mutatkozik. A bérleti szerződést egyébként az átlagosnál rugalmasabb kondíciókkal, hosszú futamidőre kötötték.