Az MKB Fintechlab „IdeaVault: Respond.Recover.Thrive.” angol nyelvű hackathonjára jelentkező minimum kétfős csapatok két „kihívás” közül választhatnak. Az első kihívásban a szervezők olyan digitális megoldásokat keresnek, amelyek a vállalati és lakossági ügyfeleknek segíthetnek a cash-flow és az üzleti tervezésben, a vagyonépítésben, vagy akár a személyes pénzügyek és megtakarítások hatékonyabb menedzselésében. A második kihívásban olyan együttműködést és szolidaritást erősítő digitális innovációkat várnak a szervezők, amelyek a világjárvány következményeivel leginkább érintett területeknek jelenthet segítséget.

A továbbjutott csapatokat a bankok és a Hiventures szakértői segítik a felkészülésben és az ötletek pontos kidolgozásában, majd ezt követően a szakértő zsűri részére történő prezentálásában.

A legjobbak tőkebefektetést is kaphatnak az MKB Fintechlab Fintech Factory programtól, illetve a Hiventures inkubációs programjától. A mindennapi bankolásba beépíthető megoldások számára  az MKB Fintechlab az Idea Vault után további tesztkörnyezetet és mentorálást biztosít.

Az „IdeaVault:Respond.Recover:Thrive.” ötletverseny jelentkezési határideje hamarosan zárul.

Ács Zoltán, az MKB Fintechlab innovációs vezetője: A pénzügyi szektornak óriási felelőssége van abban, hogy hogyan tudunk a világjárvány okozta válságra innovatív megoldásokkal reagálni. Az „IdeaVault: Respond.Recover.Thrive” ötletverseny jó lehetőség arra, hogy olyan tehetségekbe fektessünk be, akik megvalósítható, hasznos és innovatív ötleteket hoznak nemcsak nekünk, hanem a hazai társadalom számára is.

Boros Lilla, az MKB Fintechlab munkatársa, a program vezetője: Olyan, minimum kétfős, akár nemzetközi összetételű csapatok jelentkezését várjuk, amelyekben megjelenik az üzleti és a technológiai kompetencia is. Nem jelentkezési kritérium, de befektetési szempontból előnyben részesülnek mindazon ötletek, amelyekre skálázható üzleti modell építhető és értéket képviselnek a bank számára. Emellett a jelentkezésnél elég az alapötletet röviden bemutatni, nem várunk már működő megoldásokat.