Csányi Sándor hozzátette, hogy az ukrajnai és az oroszországi érdekeltségek hatása a bank eredményére összességében maximum 15 százalékos hatást indokol a papírok korábbi, 18 ezer forintos értékéhez viszonyítva. A bankpapír 11 000 forinton zárta a csütörtöki kereskedést.

A pénzintézet 2022-re további organikus növekedést tűz ki célul a 2021-es rekordnak számító 497 milliárd forintos adózás utáni eredményt követően - tette hozzá.

Elmaradt a várakozásoktól az OTP adózás utáni eredménye. A csoport több mint 123 milliárd forint profitot termelt a tavalyi utolsó negyedévben, ami az egy évvel korábbihoz képest 57 százalékkal magasabb. A teljes évben közelítette a 497 milliárd forintot az adózott eredmény, ami éves alapon 60 százalékos növekedés. Mindezt jelentősen befolyásolta, hogy a teljes kockázati költségek 72,5 milliárd forintos volumene mintegy harmada volt a bázisidőszakinak. Az OTP bevételei dinamikusan, 13 százalékkal nőttek éves alapon. A menedzsment jelezte, hogy a 2019 és 20-as eredmények után elkülönített 119 milliárd forintnyi osztalék kifizetését továbbra is indokoltnak tartja, erről és a tavalyi eredmény után javasolt osztalék nagyságáról márciusi ülésén dönt az igazgatóság, az orosz-ukrán konfliktus alakulásának függvényében.