A rendezvény a tőzsde középvállalati köre, a BÉT50 közösség számára biztosít platformot a tapasztalatcserére és a legújabb piaci trendek megvitatására. A klub fókusztémájaként ezúttal a középvállalatok életében is kiemelt aspektusként megjelenő mesterséges intelligencia, illetve az innováció fontossága szolgált.

Az esemény az OTP Bank vezérigazgató-helyettesének köszöntőjével vette kezdetét, amelyben Csányi Péter egy vállalkozás fejlődési pályájának elengedhetetlen kritériumait ismertette, például az innováció fontosságát. A köszöntőt Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatójának nyitóelőadása követte.

A konferencia programjában több kiemelt előadás is helyet kapott: Tardos Gergely, az OTP Bank vezető elemzője átfogó régiós makrogazdasági elemzést nyújtott, Schin Lotár, a pénzintézet Mesterséges Intelligencia Központjának vezetője a digitális innovációk pénzügyi szektort érintő hatásait ismertette, míg Balogh Petya, a STRT Holding vezérigazgatója a mesterséges intelligencia gyakorlati alkalmazása kapcsán fejtette ki gondolatait.

Az AI a rendezvény kerekasztal-beszélgetésén is a fókuszban maradt: a beszélgetés résztvevői, köztük Dombi Gergely (Sonrisa), Jóföldi Endre (Precognox), és Jámbor Péter (Netlock), az innováció, az AI alkalmazásai és a kiberbiztonság címszavak mentén osztották meg tapasztalataikat, Bácsfalvi András, az EY vezető tanácsadója pedig moderátorként támogatta a diskurzust.

A beszélgetés során továbbá a digitalizációt, a középvállalatok fejlődését támogató digitális eszközöket, a mesterséges intelligencia jövőképét és a kapcsolódó adatvédelmi és compliance kérdéseket is érintették a szakértők.

Az esemény záró, networking része lehetőséget biztosított a résztvevők számára, hogy tovább mélyítsék üzleti kapcsolataikat és megvitassák a nap során felvetett ötleteket. A BÉT50 Klub 2024-es eseménye ismét bizonyította, hogy a magyar vállalatok elkötelezettek amellett, hogy élen járjanak a pénzügyi- és technológiai innováció terén.