A társaság története több mint száz évre nyúlik vissza, amikor a társaság jogelődje Pannonplast néven a műanyagiparban tevékenykedett. A II. világháborút követő államosítás után a műanyag-feldolgozás újabb és újabb technológiáit alkalmazva 23 tagvállalatú cégcsoporttá fejlődött. A hatékonyabb gazdálkodás megteremtése, a tőkebevonás elősegítése érdekében 1991-ben a Pannonplast Műanyagipari Vállalat részvénytársasággá alakult át.

2007-ben a vállalat nyilvánosságra hozta új stratégiáját, mely szerint a geotermikus energia feltárására és hasznosítására kívánja a jövőbeni tevékenységét koncentrálni, ezt a névváltása – PannErgy – is jól jelezte. A cég jelenleg is működő projektjei Miskolcon, Győrben, Szentlőrincen és Berekfürdőn találhatók. Innovatív megoldásaival és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségével a PannErgy mára a magyar megújuló energiaszektor egyik vezető szereplőjévé vált, organikusan növelve piaci jelenlétét és bővítve tevékenységi körét.

A részvényeiket 30 évvel ezelőtt, 1994-ben vezették be a Budapesti Értéktőzsdére, így az egyik legrégebbi kibocsátónak tekinthető. Az elmúlt három évtized során a cég számos kihívást és gazdasági válságot sikeresen átvészelt, miközben részvényeinek árfolyama az utóbbi tíz évben kiegyensúlyozott növekedést mutatott. Az időközben lezajlott 1:5 arányú részvényfelosztással korrigált bevezetési árfolyam 240 forint volt. Jelenleg az induláskori árfolyamhoz képest csaknem hatszoros árfolyamon forog a PannErgy részvénye, bizonyítva a vállalat stabilitását és folyamatos fejlődését.

A PannErgy ma a BÉT-en jegyzett vállalatként a BUX kosár tagja és Prémium Kategóriás részvénykibocsátó.
A társaság működésében kiemelt fontossággal bír a fenntarthatóság és az innováció iránti elkötelezettség: céljuk, hogy fenntartható és környezetbarát megoldásokat kínáljanak befektetőiknek és partnereiknek, ezzel hozzájárulva a klímaváltozás elleni küzdelemhez, illetve tovább növelve piaci részesedésüket a megújuló energiaszektorban. Mindezt a tőkepiaci szakma is díjazza: a társaság a Felelősségvállalás, fenntarthatóság, felelős vállalatirányítási díjjal térhetett haza a BÉT Legek 2021 díjátadóról.

„A PannErgy nagyon büszke arra, hogy elsők között haladt át a tőzsdei jelenlét 30 éves célvonalán. A társaság reméli, hogy ez a felemelő élmény lendületet ad a tőkepiac többi meglévő és potenciális szereplőinek a Budapesti Értéktőzsdén való hosszú távú jelenlétre, hozzájárulva a hazai tőkepiac további fejlődéséhez!" – emelte ki Gyimóthy Dénes a cég igazgatótanácsának elnöke.

„Mindig különleges pillanat, amikor egy társaság ilyen rangos jubileumot ünnepelhet – a PannErgy munkássága és elkötelezettsége a megújuló energiaforrások iránt példát mutat mindannyiunk számára. A vállalat három évtizede tartó tőkepiaci jelenléte emellett egyértelműen jelzi a transzparens működésbe, illetve a fenntartható növekedésbe vetett hitét" – hangsúlyozta az ünnepélyes csengetés kapcsán Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.