A BOOOMerang InQbator 3 év alatt a Kárpát-medence meghatározó, a magyar és a szomszédos országok start-up ökoszisztémái által ismert és elismert Inkubátor cégévé szeretne válni, mely nevéhez hazai viszonylatban, de nemzetközi környezetben is kiemelkedő innovatív magyar start-upok termékeinek és szolgáltatásainak létrehozása, sikerre vitele, valamint több kiemelkedően sikeres exit fűződik.

A BOOOMerang InQbator elsősorban a jármű- és egyéb gépipari technológiák, az agrárinnováció, környezettechnológiák és az infokommunikációs szolgáltatások területén kíván segíteni az észak-kelet magyarországi régió új, gyors növekedési potenciállal rendelkező, innovatív magyar vállalkozásai számára az indulásban, gyors fejlődésben és a nemzetközi piacok megcélzásában. A kezdeti, ötlet vagy prototípus fázisú cégekbe terveznek befektetni átlagosan 50 millió Ft nagyságrendben és a fókuszterületeken már bizonyított, kiemelkedő szakértelemmel rendelkező tanácsadó-mentorgárda segíti majd a start-upok fejlesztését.

Az Inkubátor küldetésének tekinti a Kassa-Miskolc-Debrecen-Kolozsvár innovációs tengely létrehozását valamint a négy város egyetemi, kutatási és fiatal vállalkozói kapacitásainak összekapcsolását és szinergikus fejlesztését. Céljaik között szerepel ezen városok és regionális környezetük innovatív gazdasági kezdeményezéseinek felkarolása, mentorálása, pénzügyi támogatása és piacokhoz való hozzáférésének elősegítése.

Az Inkubátor alapítói, illetve vezetői közé tartozik Mészáros Csaba, az Evopro alapító tulajdonosa, Skultéty Tamás a korábbi Jeremie alapok befektetései közül az első sikeres exitet elkönyvelő Cryo-Innovation korábbi ügyvezetője, később a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, valamint Székely Ádám az Ingatlanfejlesztések és Tőkebefektetések terén aktív, magyar családi tulajdonban lévő Infogroup ügyvezető résztulajdonosa.