A március 7-i eseményt a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója, Végh Richárd nyitotta meg köszöntőjével. Elsőként a BÉT Xtend piacára 2022 szeptemberében belépő Naturland Holding Nyrt. tartott előadást. A társaság teljes körű gyógyszergyártási tevékenységet végez, tehát a kutatás-fejlesztéstől kezdve a termékengedélyeztetésen és a gyártáson keresztül az önálló nagykereskedelmi tevékenységig minden feladatkört ellátnak.

Következőként a Kermann Műszaki Fejlesztő Zrt. mutatkozott be egy prezentáció kíséretében. A komplex IT-szolgáltatásokat kínáló vállalkozás, amely a tavalyi BÉT50 kiadványban is szerepelt, hálózati szerver/tároló infrastruktúrát tervez, kivitelez és üzemeltet.  A társaság tudatosan készül a tőzsdére lépésre, amelyet a terveik szerint még az idei év során kívánnak megvalósítani.

A harmadik előadás ismét a gyógyszeripart helyezte fókuszba. A Goodwill Pharma Nyrt. a Naturland-hoz hasonlóan tavaly regisztrálta részvényeit a BÉT Xtend piacon. A vállalat a gyógyszeripari logisztika és disztribúció, gyógyszeripari törzskönyvezés, teljes körű gyógyszermarketing szolgáltatás, gyártói és márkaképviselet mellett saját jogú gyógyszerek és étrend-kiegészítők fejlesztésével, gyártásával és piacra vitelével is foglalkozik.

Az előadássorozatot Balogh Petya angyalbefektető, az STRT Holding Zrt. alapító-ügyvezetője zárta. A szoftverfejlesztés, startupok és befektetési tanácsadás területén több mint húszéves tapasztalattal rendelkező üzletember 2015-ben, feleségével közösen hozta létre a hazai startupok mentorálásával foglalkozó előző cégét, amelyet alapítása óta több mint 500 társaság keresett fel tanácsért. A „Cápák Között" című televíziós műsorban való szereplése révén Balogh Petya emellett a pénzügyi edukáció és a vállalkozói kultúra hazai fejlesztésében is kulcsszerepet vállal.

Az előadások végén a jelen lévő befektetőknek és érdeklődőknek lehetősége nyílt kérdezni a vállalatoktól. A szakmai esemény egy kötetlen networkinggel zárult.