Az európai szövetség szerint már így is túlzsúfolt a versenynaptár, és már nem lehet továbbterhelni a játékosokat az egészségük veszélyeztetése nélkül. A FIFA álláspontja szerint viszont sok ország esetében az egyetlen igazi sportági húzóesemény a vb, ami mellett szakmai indokok és erős gazdasági érvek is szólnak. Kíváncsiak voltunk, hogy vajon lehetőségként tekintene egy kétévenkénti VB-re és kétévenkénti EB-re a Magyar Labdarúgó Szövetség, vagy túlzásnak tartják az ötletet. Sipos Jenő szóvivővel Nagy Károly beszélgetett.

Közben az angolok elleni rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt a következő hazai világbajnoki selejtező-mérkőzését zárt kapuk mögött kell megvívnia a magyar labdarúgó-válogatottnak, további egy zárt kapus büntetést pedig két évre felfüggesztve szabott ki a nemzetközi szövetség, a FIFA. A magyar szövetség ezen kívül 200 ezer svájci frankos (65 millió forint) bírságot is kapott.

A FIFA keddi közlése alapján a fegyelmi bizottság az eset súlyossága miatt hozott ilyen szigorú döntést.
A magyar drukkerek egy csoportja gúnyosan adott hangot a nemtetszésének, amikor a szeptember 2-i, 4-0-s vendégsikerrel zárult mérkőzésen az angol játékosok rasszizmus ellenes gesztusként féltérdre ereszkedtek a kezdés előtt, majd a gólok után műanyag poharakat és egyéb tárgyakat dobáltak a pályára, illetve rasszista rigmusokat énekeltek. Emellett - a FIFA indoklása alapján - a hazai szurkolók pirotechnikai eszközöket használtak és eltorlaszolták a lépcsőket. Marco Rossi szövetségi kapitány együttese következő hazai vb-selejtezőjét október 9-én az albánok ellen vívja.