A JÓTETT Bank programsorozat első lépése az október 12-16. között zajló úgynevezett Banki Véradók Hete, amelynek keretében a pénzintézetek most nem a hitelezésben, hanem az életmentésben nyújtanak segítő kezet azzal, hogy saját, önkéntes véradásukkal a járványhelyzet alatt is hozzájárulnak a vérkészlet fenntartásához, a betegek folyamatos ellátásához.

Az országszerte mintegy 32 helyszínen megrendezett véradás sorozattal a bankszektor a banki társadalmi felelősségvállalás programok fontosságára szeretné felhívni a figyelmet.JÓTETT Bank - Magyar Bankszövetség

Az MKB Bank CSR programjának kiemelt fontosságú részét képezi a rendszeres véradások szervezése, így nem volt kérdés, hogy a Bankszövetség tagbankjaként az MKB Bank is aktívan kiveszi részét az összefogásból és megszervezi saját véradó eseményeit. Az MKB Bank munkatársai az elmúlt 20 év során ugyanis több mint 8000 ember életét mentették meg azzal, hogy vért adtak a bank saját szervezésében megvalósuló véradásokon. Ez a szám is igazolja: a bankok nemcsak hitelezési kérdésekben, számlavezetésben, pénzügyi tanácsokkal állnak az emberek mellett, tudásukat, szakértelmüket ilyen módon is képesek a társadalom szolgálatába állítani.