Egyelőre úgy tűnik, hogy a kedvezményes, 5 százalékos ÁFA 2019. december 31-ig tart, és ezt a határidőt a Kormány nem hosszabbítja meg. Arról faggatjuk a szereplőket, hogy ha ismét 27 százalékra emelkedik az általános forgalmi adó, akkor behúzzák-e a kéziféket a beruházók, vagy drágábban, de folytatódnak az építkezések. Szó lesz arról is, hogy a szakemberhiány miatt az építőanyag hiány és a korlátolt szállítókapacitás mennyire csúsztatja meg az épp futó építkezéseket. Körképet adunk majd arról is, hogy az okosotthonok mennyire terjednek a piacon, és az új eszközök beépítése, valóban jelenthet-e jelentős megtakarítást a fűtési- vagy a világítási költségekben.

Beszámolunk majd arról, hogy a stadionfejlesztések és a múzeumépítkezések mellett milyen állami beruházások várhatók. Az elmúlt időszakban például a vasútfejlesztés, és az alacsonyabb rendű utak felújítása került szóba, amelyekhez nagyobb összegeket ígért a kormány.

A tematikus héten szóba kerül majd az is, hogy új eszközök beszerzésével, és jobb munkaszervezéssel vajon mérsékelhető-e a hazai építőipart is sújtó munkaerőhiány.