Október 6-án labdarúgótorna keretében adták át Csíkszentdomokoson a Buzánszky Jenő Sportközpontot. A létesítményt a legendás Aranycsapat egykori hátvédjéről nevezték el, aki haláláig betöltötte a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) Sportbizottságának elnöki tisztjét, és több mint 20 éven keresztül kísérte el az NGYSZ önkéntes orvoscsoportját Erdélybe. Gyakran vele tartott Hidegkuti Nándor, az Aranycsapat egykori csatára, Szepesi György sportújságíró és Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok kenus is.

Buzánszky úgy vélte, hogy a foci, mint játék, közelebb hozza egymáshoz még a közélet szereplőit is. Az ő javaslatára 23. éve létezik, így már hagyománnyá vált a Magyar Parlament, a székely és a csángó közszereplők csapatainak őszi futballtornája. A most pénteki barátságos focitorna győztese a Magyar Országgyűlés válogatottja lett (csapatkapitány Kövér László házelnök). A parlament a csángó közméltóságokat (csapatkapitány Polgár László elnök) 5-1-re, a székelyeket (csapatkapitány Tánczos Barna, volt miniszter, szenátor) pedig 4-0-ra győzte le.

A Gyermekmentő tagjaként Buzánszky Jenő főleg a gyerekek sportolását szorgalmazta. Már 25. éve annak is, hogy Kurkó István csíkszentdomokosi tanítóval kitalálták az Erdélyi Gyermek és Ifjúsági Focikupát. Ezt az eseményt azóta is minden év tavaszán megszervezi a Gyermekmentő Szolgálat.

A megújult központban elkészült egy öntözőrendszerrel ellátott, 68 x 100 méteres füves, valamint egy 22 x 40 méteres műfüves pálya. Mindkét pályát korszerű világítási rendszerrel láttak el. A sportlétesítményhez tartozik még két 280 négyzetméteres épület. Az egyikben két öltöző van zuhanyozókkal és közösségi térrel, a másikban ugyancsak két öltöző zuhanyozókkal, szertárral, valamint az emeleten 22 fő befogadására alkalmas szálláshelyiséggel.

A létesítmény kialakítását a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Bethlen Gábor Alapítvány finanszírozta, 220 millió forint értékben. A sportcentrum létrejöttét a Gyermekmentő Szolgálat tagjai és segítői önkéntes munkával és felajánlással segítették, de sokat segítettek a falu lakosai is.

A mérkőzések és ünnepségek után megalakult a Csíkszentdomokosi Sportegyesület, mely a jövőben a pálya fenntartásáért és üzemeltetéséért felel. Az egyesület elnökének Bánki Erik országgyűlési képviselőt választották meg. Alelnökök lettek a helyi polgármesteri hivatal által delegált képviselők, Karda Róbert polgármester, valamint Albert Alfonz Pál, a csíkszentdomokosi közbirtokosság elnöke. A gyermek és ifjúsági tornákért felelős alelnök Kurkó István helyi tanító lett, a felügyelőbizottság elnökének az alapítók Tánczos Barna egykori minisztert, szenátort javasolták.