A magyar labdarúgó-válogatott egykori játékosa elmondta, hogy a csapat kerete alkalmas lenne arra, hogy a legjobb hat között szerepeljen a másodosztályú bajnokságban. Kovács Kálmán hozzátette, a hírek szerint mentális problémák vannak a csapatnál, amit pedig a győzelmekkel lehetne orvosolni. Ez ugyanis jelentősen befolyásolja a közösség hangulatát, ami múlt vasárnap sikerült is, mivel a Soroksárt 4-1 arányban legyőzték.

A Trend FM által megkérdezett sportközgazdász úgy fogalmazott, hogy az első osztályból való kiesés komoly bevételi hiátusokat okozott az egyesületnek, amit nem tudtak jól kezelni. Szabados Gábor szerint ugyanakkor a kispestiek utánpótlásképzése alkalmas arra, hogy minőségi fiatal játékosok kerüljenek a csapatba, ezzel elkerülve a költséges igazolásokat. Berla Attila a hosszú hétvége előtt készített összeállítást a klub helyzetéről.

Az NB2-es tabella jelenlegi 9. helyéről a Budapest Honvéd egyik törzsszurkolója így nyilatkozott: „biztonságos helynek még nem nevezném, inkább levegőhöz jutott a csapat a kiesés elkerüléséért vívott harcban. Két hét múlva Budafokon játszik még nagyon fontos fővárosi, vörös-fekete kiesési rangadót a Honvéd, ott már kvázi fellélegezhetnének a kispestiek egy győzelem esetén”.