A társaság jelenleg az egyik legnagyobb informatikai rendszerintegrátor Magyarországon. A cég a Delta Technologies Nyrt. a Budapesti Értéktőzsdén is jegyzett egyetlen, tisztán informatikai profilú vállalat 100%-os leányvállalata.

„Ügyfeleink problémáinak megoldásához eddig is magas színvonalú, professzionális eszközöket használtunk, ezt erősítette meg legutóbb például az Apple-lel és a gépi látásmódban egyedi fejlesztéseket kínáló SICK-kel való együttműködésünk is" – emelte ki Vidra László, a Delta Systems Kft. ügyvezetője.

A cég a termékportfólió bővítésével az üzleti élet újabb spektrumát is ki tudja szolgálni. A 110 éves Samsonite nagymúltú világmárkaként 1989 óta van jelen Magyarországon. Szekszárdon működik két európai gyárának egyike, ahol jelentős innovációs tevékenység is zajlik, hiszen itt fejlesztik a budapesti és nemzetközi csapattal együttműködve azokat a legújabb bőröndöket, amelyeknél a személyre szabhatóság, a tartósság és a fenntarthatóság is kiemelt szempont.

A magyar gyár leginnovatívabb terméke a saját fejlesztésű, ún. Roxkin alapanyagból készült bőrönd, amelyet nemcsak élethosszig terveztek, de a töltősúlyhoz viszonyított súlya is jóval kedvezőbb, mint versenytársaié.

„A Deltával kötött együttműködésünk abba az európai szintű stratégiába illeszkedik, amely a diverzifikált termékportfóliónk; bőröndök, táskák, hátizsákok, kézitáskák, pénztárcák és egyéb kiegészítők piaci pozícióinak további erősítését tűzte ki célul" – emelte ki az együttműködés kapcsán Pesti Imre, a Samsonite Hungária Kft. country menedzsere.

Bár világszinten a legismertebbek az idehaza gyártott bőröndök, és jelenleg a magyarországi eladásoknak is kicsit több mint felét teszik ki az utazáshoz kapcsolódó termékek, valójában a termékportfólió sokkal színesebb. A laptoptáskákból és hátizsákokból származó bevétel Magyarországon 25 százalékos, ami egyébként európai szinten kimagasló arány. A két cég eddig is több projektben működött együtt sikeresen, elsősorban a laptoptáskák értékesítésében.

„A Delta és a Samsonite együttműködésével számunkra is új dimenziók nyílnak, hiszen a tapasztalataink szerint, ha a céges laptopokhoz adott táska nem elég strapabíró és nem megfelelő, a tulajdonosaik egy éven belül lecserélik ezeket, ami fenntarthatósági szempontból is aggályos. A Samsonite-tal a minőségi termékek melletti elhivatottság ezentúl az eszközök teljes spektrumát lefedik" – mondta el Ujhegyi András, a Delta Systems kereskedelmi igazgatója.