A Gazdasági Naptár mai napra szóló pontjairól további részleteket ITT olvashat.

A Wall Street tegnapi kereskedését a vevők uralták. A Nasdaq100 0,33%-kal, az S&P 500 0,24%-kal, a DJIA pedig stagnálással zárta az ülést. A nap fő eseménye a piacokon az Nvidia eredményei lesznek a Wall Street-i szeánsz után.

A globális piacok volatilitása a várva várt Nvidia negyedéves jelentés előtt kissé csökkent, ami a befektetők „várakozási fázisát" illusztrálja. Tegnap az Nvidia részvényei több mint 2%-ot erősödtek, az opciós piac pedig kétszámjegyű volatilitásra utal a mai, második negyedéves eredményjelentést követően.

A kínai Hang Seng index ma több mint -1%-ot esett. Az ázsiai kereskedés többnyire stagnált; a Nikkei és a Topix a nyitás közelében zárta az ülést. A dél-koreai KOSPI -0,3%-ot veszített. Az indiai irányadó indexek, a Sensex és a Nifty50 szintén enyhe, 0,05%-os emelkedést mutattak.

Az ausztrál CPI-infláció 3,5% volt é/é, szemben a korábbi 3,4%-os előrejelzéssel és 3,8%-kal. Az építőipar 0,1%-kal nőtt negyedéves szinten, ami elmaradt a 0,7%-os előrejelzéstől és az előző negyedévi -2,9%-tól.

A nyersolajkészletek változása az API szerint tegnap -3,4 millió hordós csökkenést jelzett, ami nagyobb a -3 millió hordós előrejelzésnél, szemben a korábbi 0,34 millió hordós csökkenéssel. A benzinkészletek több mint -1,8 millió hordóval csökkentek, az előző hónapban alig több mint -1 millióval. A párlatkészletek valamivel kisebb mértékben csökkentek, -1,4 millió hordót jelentettek, szemben a korábbi -2,4 millióval.

Az EURUSD ma több mint -0,34%-ot veszít. A 10 éves amerikai államkötvények hozama enyhén, 3,825%-ra csökkent.

A dollárindex kontraktusai fellendülőben vannak, és 100,5 körüli értékről 100,8-ra emelkedtek ma, több mint 0,3%-os pluszban. Az arany -0,8%-ot veszít, az ezüst pedig közel -1,8%-ot esik vissza.

A CBOT és az ICE tőzsdén az árupiaci termékek többnyire enyhén csökkentek. A gyapotkontraktusok -1%-ot veszítenek, a búza és a szójabab pedig visszaadja a tegnapi nyereség egy kis részét.

A Bitcoin 60.000 dollár alatt állapodott meg, és továbbra is egy kulcsfontosságú ellenállási szint alatt marad. A kriptopiacon a hangulat gyenge. Az Ethereumnak sikerült visszaszereznie veszteségei egy részét, és a mai napon 2.400 dollárról 2.500 dollár közelébe emelkedett.

Donald Trump bejelentette, hogy szeptember 10-én vitát folytat Kamala Harrisszel az ABC News televízióban. A Fehér Ház biztonsági szóvivője, Kirby azt közvetítette, hogy Irán elszántnak tűnik, hogy végre komolyabb katonai választ adjon Izrael ellen. Azt is közvetítette, hogy az USA elkötelezi magát Izrael védelme mellett, ha arra kerül a sor.

A Vanguard Global elemzői egy jelentésben jelezték, hogy a vállalati nyereségeknek idén 40%-kal kellene emelkedniük ahhoz, hogy a részvények jelenlegi értékelését igazolják. Meglehetősen visszafogottan nyilatkoztak a mesterséges intelligenciáról és a technológia üzleti és vállalati értékelésekre gyakorolt hatásáról is, jelezve, hogy a befektetőknek „el kellene kezdeniük összekapcsolni a pontokat, és reálisabbá kellene tenniük az elvárásokat".