A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) felelős állami vállalatként minden olyan elképzelést támogat, amely hozzájárulhat a koronavírus-járvány terjedésének lassításához. Ilyen a #maradjotthon kezdeményezés is, amely arra buzdítja az embereket, hogy a jelenlegi veszélyhelyzetben ne mozduljanak ki otthonról, csak ha feltétlenül szükséges. E cél elérését segítheti a Hungaroring E-sport Bajnokság, amely az otthoni idő minőségi eltöltésére kínál lehetőséget. Segítségével az autózás és az autósport szerelmesei a valódi volánt most virtuálisra cserélhetik, és úgy élhetik át a vezetés és a versenyzés élményét, hogy közben a környezetet sem terhelik. A NÚSZ Zrt. ezért arra bátorít mindenkit, méresse meg magát a szimulátoros versenysorozatban. Az e-bajnokság – amellett, hogy tehetségkutató, mellyel a szervezők Michelisz Norbert utódját keresik – jótékony célokat is szolgál egyúttal.

Az induló virtuális csapatok között lesz a NÚSZ Zrt. csapata is, saját autóval. A futamokon minden induló a M1RA versenyautójának virtuális változatát vezetheti, ezek csak külső megjelenésükben különböznek egymástól. A NÚSZ Zrt. is szeretne hozzájárulni a bajnokság sikeréhez, a legtehetségesebb versenyzőt – aki a virtuális volánt majd valódira cseréli – autópálya-matricával támogatja. A társaság – az OTP Mobil Kft.-vel kötött stratégiai partnerségnek köszönhetően – a verseny kapcsán szorosan együttműködik a szervezőkkel a túraautó világkupagyőztes Michelisz Norbert vezette M1RA csapattal és a Hungaroring Sport Zrt.-vel.

A megmérettetés április 13-án indul és június 25-ig tart, összesen öt fordulóból és az azokat megelőző előselejtezőkből áll. A verseny végén a M1RA szervezésében elméleti és fizikai felmérésen vesz részt az öt legtöbb pontot elérő versenyző. Közülük a legfelkészültebb kapja meg a bajnokság fődíját, a teljes szezonos versenyzési lehetőséget a M1RA csapat színeiben egy magyar vagy nemzetközi autós gyorsasági bajnokságban 2021-ben. A szimulátoros tehetségkutatót a magyar közönségre szabták, a bajnokságban való részvétel a határokon innen és túl minden magyar számára ingyenes. A részvételhez mindössze egy asztali számítógépre vagy laptopra és két, ingyenesen letölthető programra van szükség. A bajnokság a RaceRoom nevű programban zajlik, telepítéséhez a versenyzőnek rendelkeznie kell Steam regisztrációval (ez szintén ingyenes) és telepített Steam programmal.

További információt a bajnokságról az M1RA oldalán olvashatnak.