Az Einspach Fine Art & Photography válogatásában megtalálhatók a háború utáni művészet klasszikusai és a fiatal kortárs alkotók, a festészet, a szobrászat, a kerámia és a fotográfia is. A vásáron bemutatásra kerülnek többek között Bohus Zoltán, Hetey Katalin, Moholy-Nagy László és Z. Gács György munkái náluk.

A szentendrei Erdész Galéria alapításakor a klasszikus modern magyar alkotók (Moholy Nagy-László, Kassák Lajos, Bortnyik Sándor) munkáival dolgozott, majd az Európai Iskola művészeivel (Vajda Lajos és Vajda Júlia, Korniss Dezső, Bálint Endre) és a kortárs szentendrei alkotókkal (efZámbó, Fe Lugossy, Vincze Ottó, Regős István), akiknek több száz alkalommal mutatta be műveit New Yorktól Pekingig. A jelenlegi válogatás az Art and Antique tematikájához igazodva válogat, a magyar szimbolizmus csúcsművétől Bortnyik Sándor Bauhaus-periódusán keresztül a kortársakig.

A NaCo, azaz a Nagyházi Contemporary pályakezdő kortárs képzőművészeket képvisel itthon és külföldön, illetve a magyarországi kortárs művészet bevezetésén és jelenlétének megerősítésén dolgozik a műgyűjteményekben. Idén többek között Ámmer Gergő, Dávid Zita, Hardi Ágnes, Leitner Levente, Nagy Zsófia, Plank Antal, Szabó Menyus és Üveges Mónika műveiből lehet náluk válogatni.

Találkozhatnak a látogatók Jagicza Patrícia nevével is, akinek például egy olyan munkája lesz megvásárolható, amely olyan válogatásban volt kiállítva korábban, ahonnan a Sotheby's tavaly ősszel értékesített már munkát. A sorozatból összesen három darab elérhető még, a többi tavaly eladásra került, ezekből kettő egészen New Yorkig utazott egy magángyűjteménybe.

Az analóg-klasszikus munkák mellett továbbá NFT-k is ki lesznek állítva, a blokklánc technológián alapuló, nem felcserélhető tokenek telefon segítségével lesznek megtekinthetőek. A non-fungible token egy olyan digitális eszköz, amely bizonyítani tudja egy virtuális vagy valódi alkotás eredetiségét és tulajdonjogát.

A November Galéria érdeklődése a 19-20. századi magyar művészet széles spektrumára terjed ki. Válogatásukban elsősorban festmények és egyedi grafikák szerepelnek, szobrok, iparművészeti tárgyak és fotográfiák mellett. Idén harmadszor vesznek részt a vásáron, ahol a kiállított anyaguk fókuszába a magyar szecessziós grafika (Jaschik Álmos, Tichy Gyula), a klasszikus avantgárd (Schadl János), a két világháború közti modernizmus (Scheiber Hugó, Vörös Géza), különös tekintettel a női művészekre (Beck Judit, Járitz Józsa), valamint a háború utáni absztrakt expresszionizmus, lírai absztrakció és a pop art (Csernus TIbor, Hortobágyi Endre, Konecsni György) kerül.

A Neves Kor-Társ Galéria több mint két évtizeddel ezelőtt alakult: Budapesten, a belvárosi galériában már 15 éve szervezik egyéni és csoportos kiállításaikat, kortárs művészettel és műkereskedelemmel pedig 25 éve foglalkoznak. A vásáron többek között Berencsi Attila – Beri Ary, Bihon Győző, Gulyás Andrea és Wei Xiang munkái lesznek elérhetőek náluk.

Párizsi és budapesti jelenlétével az Initio Arts & Design nemzetközi projektekre helyezi a hangsúlyt, melynek középpontjában a közép-kelet-európai képzőművészet és dizájn áll. Az idei Art and Antique vásáron Hegedűs Fanni Kozma-ösztöndíjas bútor kollekcióját mutatják be, kiegészülve a világhírű svájci-francia építész és képzőművész Le Corbusier korai és ritka ceruzarajzával, valamint Konok Tamás, Günther Uecker és Victor Vasarely limitált szitanyomataival.

A Passage Galéria standján két művész, Tóth Ernő és Tóth Kristóf mintegy 20-25 alkotása: festmények és szobrok tekinthetőek meg. A 15 évvel ezelőtt Müller Árpád festőművész emlékére létrejött NeoDeco Lakásgaléria célja a hagyaték ápolása és kiállítások rendezése, a vásáron pedig az Aréna című festmény 25 év után látható újra a nagyközönség számára.

A Kilim a nomád szőnyeg kaukázusi, Atlasz és Taurus hegységbeli, régi és kortárs szőnyegeket mutat be a kiállításon. A Dávidházy Antikvárium pedig irodalmi és történelmi kéziratokkal, építészettel és orvostudománnyal foglalkozó írásokkal várja az érdeklődőket.

A vásár kiegészül egy jótékonysági online aukcióval is, amelynek tárgyait a kiállító galériák ajánlják fel: az Axioart felületén március 5-ig lehet licitálni az árverésre, a befolyt összeget pedig az Operaház Balettnövendékeiért Közhasznú Alapítvány javára ajánlják fel. A szervezet hozzájárul a hazai balettképzés népszerűsítéséhez, új produkciók létrehozásához, továbbá támogatni kívánja a növendékek színpadi produkciókban való szerepvállalását. Ösztöndíjakkal támogatja az arra érdemes és rászoruló fiatalokat, többek között Ukrajnából menekült balettnövendékeket, de támogatja az intézet balettmestereinek oktatási tevékenységét is.