A Magyar Bankholding Zrt. tagbankjai, a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank támogatta együttesen a legnagyobb szerződött hitelállománnyal az NHP (Növekedési Hitelprogram) Hajrá! konstrukció keretében a magyar vállalkozásokat. A bankcsoporthoz tartozó három bank munkatársai a program 2020. áprilisi indulása óta eltelt időszakban mintegy 437 milliárd forint értékben kötöttek hitelszerződéseket, és 335 milliárd forint értékben folyósítottak kölcsönöket 6500 hitelügylet keretében a hazai kis- és középvállalkozások számára.

A hazai vállalatok számára 2020 áprilisában 1500 milliárd forintnyi forrás nyílt meg, amelyet ősszel további 1.000 milliárd forintos kerettel egészítettek ki. Az NHP Hajrá! legfőbb célja a munkahelyek és a hazai gazdaság versenyképességének megtartása, illetve erősítése. A koronavírus járvány okozta krízishelyzetben a cégek számára kulcsfontosságú, hogy kedvező kamatozású és kiszámítható anyagi terhet jelentő eszközökkel tudják pénzügyi stabilitásukat és a munkahelyeket megőrizni, valamint a korábban eltervezett beruházásaikat megvalósítani. A beruházások finanszírozására, lízingre, forgóeszköz finanszírozásra, hitelkiváltásra és cégfelvásárlás finanszírozásra egyaránt fordítható NHP Hajrá! sokoldalú felhasználhatóságának köszönhetően hamar népszerűvé vált a vállalatok körében: 2020. december elejéig 1159 milliárd forint értékű hitelszerződést kötöttek a bankok több mint 17 ezer vállalkozással.

Az elért eredményért január elején a Magyar Nemzeti Bank a Növekedési Hitelprogram Hajrá Kiválósági Díjat adományozta a Magyar Bankholdingnak: a díj azt a hitelintézetet ismeri el, amely az adott időszakban számszerű kritériumok alapján a legaktívabb volt a források kihelyezésében. A díjat dr. Patai Mihály, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke adta át dr. Barna Zsoltnak, a Magyar Bankholding Zrt. igazgatósága elnökének, valamint Vida Józsefnek, a Magyar Bankholding Zrt. vezérigazgatójának. Itt nézheti meg a teljes díjátadót.

„Büszke vagyok rá, hogy a Magyar Bankholding Zrt. tagbankjainak munkatársai a pandémiás időszakban kiváló teljesítményt nyújtva juttatták forráshoz a hazai vállalatokat. A jövőben az együttműködésből fakadó szinergiákat kihasználva dolgozunk tovább azon, hogy a nehéz körülmények között helytálló ügyfeleinket továbbra is a legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki” – mondta el dr. Barna Zsolt, a Magyar Bankholding Zrt. igazgatóságának elnöke. Vida József, a Magyar Bankholding Zrt. vezérigazgatója hozzátette: „A Magyar Bankholding létrehozásával fokozódik versenyképességünk, növekedési és profittermelő képességünk, tőkeerőnk és stabilitásunk, valamint nő a piaci értékünk. Ez pedig nemcsak bankcsoportunk ügyfelei, hanem az egész hitelintézeti szektor és a magyar gazdaság stabilitása szempontjából is előnyös, és már rövidtávon érezhető lesz. A mai elismerés is ezt igazolja.”