A szeptember 30-án nyíló kiállítás kurátora Elter Tamás művészettörténész elmondta: Magyarországon, ahogy a világ számos más országában is, a LEGO az egyik legnépszerűbb játék. A fejlesztő hatású szórakoztató időtöltés nemtől és életkortól függetlenül ejti rabul a család minden tagját, a titka az alkotás örömében rejlik. Ezt fejlesztette művészi szintre Nathan Sawaya, aki az egyes szobrokat több tízezer kockákból alkotta meg.

A látogatók több mint 100.000 LEGO kockából épült műalkotásokat is láthatnak, például a művész Monet híres festményét is életre kelti 3D-ben.

„A kiállítás bebizonyítja, hogy a képzelet sem szabhat határt, és célunk, hogy a családoknak, baráti társaságoknak, iskolai csoportoknak olyan élményprogramot biztosítsunk, ahol kiszakadva a zajos világból néhány órára a közösen alkotás örömét, az internetes játékok helyett a kézzel alkotás világát tegyük elérhetővé. A művészet és a játék találkozása nem kezdődhet elég korán, a művész elhivatott a legfiatalabbak képzőművészeti érzékenyítésére a szórakoztatás mellett" – emelte ki a kurátor.

A szobrok mellett a Fun Zone óriási LEGO medencével, foglalkozásokkal is várja a legkisebbeket és a fanatikus rajongókat. A The Art of the Brick 2022. szeptember 30. és 2023. január 31. között látogatható Budapesten, a Komplex kiállítóközpontban (VI. kerület, Király utca 26.)