Az Invitech arra specializálódott, hogy egy kézből nyújtsa a korszerű ICT-szolgáltatások teljes készletét. „A hazai trendeket technológiai, piaci és ügyféloldalról érdemes vizsgálni. Ami a technológiát illeti, folyamatosan nő a nagyobb sávszélesség iránti igény és a generált adatforgalom. Ebben szerepet játszik a felhőmegoldások terjedése is. Feltétlenül megemlítendő az 5G, ami alapjaiban rendezi majd át a jelenlegi ökoszisztémát. Szintén látható az Internet of Things, vagyis az IoT térhódítása, továbbá jelentős változásokat hoz a robotika fejlődése.

Piaci oldalról nézve: egyre kevésbé oldható meg, hogy valaki nem konvergens elemekből, maga rakja össze szolgáltatásait, infrastruktúráját, portfólióját. Ehelyett az a tendencia, hogy a vállalatok egy kézből szeretnék igénybe venni az összes szolgáltatást" – összegezte Bőthe Csaba, az Invitech marketing- és üzleti támogatások igazgatója a Computerworld-nek adott interjújában.

Átrendeződik a versenytér, erősödik a kiszervezés iránti igény

„Részben az előbb vázolt trendeknek tudható be, hogy mind a világpiacon, mind Magyarországon erőteljesen átrendeződik az infokommunikációs versenytér, sok az összeolvadás, a felvásárlás. Az ügyfél pedig – látva a technológiai és piaci környezet alakulását – egyre komplexebb igényekkel lép fel, miközben azt szeretné, hogy mindez a lehető legegyszerűbb formában valósuljon meg. Emellett a cégek jelentős része felismerte az IT-biztonság fontosságát, és összességében előtérbe került a kiszervezés. Ez utóbbi terén úgy tíz éve volt már egy fellendülés, most ismét erősödik az outsourcing iránti igény" – fejtette ki a szakember.

A növekedésre fókuszálnak

Bőthe Csaba kérdésre válaszolva elmondta: az Invitech növekedési stratégiát követ, és a hazai ICT-piacon a legnagyobb szolgáltató első számú kihívója. Emellett természetesen minden konkurensükre éberen figyelnek.

„Egyediségünk, piaci előnyünk nagyban köszönhető rugalmasságunknak és megoldás-centrikusságunknak, ez derül ki egy nemrég végzett ügyfél-elégedettségi mérésből is. Stratégiánk megvalósításakor alapvető szerepet játszik erős hálózati és adatközponti infrastruktúránk, amelynek kiépítésében és menedzselésében megkerülhetetlen kompetenciával rendelkezünk. Külön kiemelném vezető adatközpontunkat, a DC10-III-t, amelyhez hasonló, rendkívül megbízható, korszerű létesítmények vannak ugyan a világban másutt is, de a miénk itt van Magyarországon. Az ügyfelek tehát saját szemükkel is meggyőződhetnek róla, hogy hova helyezik ki szervereiket, adataikat és alkalmazásaikat" – hangsúlyozta az Invitech marketing- és üzleti támogatások igazgatója.