Vannak itt magas, hófödte hegyek – a Triglav 2864 méterrel az ország és a Júliai-Alpok legmagasabb pontja –, de zöldellő völgyek, smaragd színű tavak és hangulatos mediterrán tengerpart is, utóbbi az olasz riviéra és Velence világát idézi.

A szlovének szerint amikor Isten kirázta zsákjából a világot, a tarisznya egyik sarkában benne maradt egy aprócska morzsa. Ebből a morzsából született az országuk.

A GlobalData a nagyobb járványhullámokat követően azt jósolta, hogy Szlovénia a kalandturizmus európai fővárosává válhat a jövőben. A prognózisukban úgy számoltak, hogy a nagyon jó természeti adottságokkal rendelkező országban 2023-ra állhat vissza a járvány előtti szintre a turizmus.

Hallgassa meg a Világjáró Magazin műsorunkat, amelyből kedvet kaphat a különféle adrenalintúrákhoz – legyen az vadvízi evezés, canyoning, siklóernyőzés vagy akár síelés –, de közelebbről körülnézhet a Bledi- és a Bohinji-tó környékén, vagy éppen megismerheti a szlovén tengerparton Portoroz, Piran és Koper világát is.

A műsor házigazdái: Szabó Virág, a Világjáró magazin alapító főszerkesztője és Almásy Gyula, a Világjáró kiadóigazgatója.