• Destatis hétfőn ismertetett előzetes adatai szerint augusztusban 3,9 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak az egy évvel korábbihoz képest a júliusi 3,8 százalék után, és stagnáltak júliussal összevetve, amikor a havi drágulás 0,9 százalékos volt.
  • Júniusban a bruttó átlagkereset 436 300, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset 290 200 forint volt, mindkettő 3,5%-kal magasabb, mint egy évvel korábban - jelentette a KSH. Ez egyben azt is jelenti, hogy hosszú idő után először csökkent a keresetek vásárlóereje Magyarországon, hiszen az infláció 5% felett alakult az időszakban.
  • A gazdaság rekord mértékű második negyedévi növekedése után a harmadik negyedévről megjelent első adat, a kiskereskedelmi forgalom mutatói, azt jelzik, hogy a harmadik negyedévben mérséklődik a gazdasági növekedés üteme
  • Aukciót tartott csütörtökön az Államadósságkezelő Központ, 12 hónapos lejáratú diszkont kincstárjegyet kínált értékesítésre. A hozam óriásit ugrott, ilyenre nagyon régen nem volt példa.

Botlott a héten a Forint

349,30-on kezdte a forint a hetet az euróval szemben. Kedden sikerült lejjebb tornásznia magát, és 348,05-on nyitotta a napot. Szerdán 349 környékére esett a forint árfolyama az euróval szemben. Csütörtökön stagnálás volt megfigyelhető 348,9 körül mozognak a jegyzések. Pénteken egy kisebb erősödés volt látható, 348 körül mozog az árfolyam az Euróval szemben.

A hét elején az euró/dollár nem sokat mozgott, 1,17 körül stagnált. A hét vége felé egy kicsit gyengült, pénteken 1,18 körül mozog az árfolyam.

Hétfőn a dollár/forint jegyzések 295 körül ingadoztak. Míg pénteken 293-nál jártunk, Az angol font 406 forintba kerül.

Pénteken változnak az üzemanyagárak

Pénteken változnak az üzemanyagok ára a hazai kutakon, a benzin literenkénti átlagára 2 forinttal, míg a gázolaj literenkénti átlagára szintén 2 forinttal nő.

Legutoljára szeptember 1-jén változtak az üzemanyagárak itthon, a benzin literenkénti átlagára 7 forinttal 445 forintra emelkedett, míg a gázolaj literenkénti átlagára 8 forinttal 443 forintra nőtt.