2020 tavaszán mindenki új helyzetbe került. A körülmények szélsőségesen megváltoztak, és a cégvezetők alkalmazkodási képességének jelentősége megnőtt. Mivel állunk szemben? Meddig fog tartani? Mennyi tartalékra lesz szükség? Ilyen és ehhez hasonló kérdések tömkelege röpködött a levegőben. Egymástól vártuk a választ. Mivel kész programja senkinek nem volt, maradt az, hogy aki egy lépéssel előrébb volt segített a többieknek.

A Bizalmi Kör Vezetői Klub ekkor már csaknem 40 mestermind csoportot fogott össze, és talán akkor tapasztalták először, hogy a tapasztalatmegosztásnak ilyen szélsőséges körülmények között mekkora jelentősége van. Hétről hétre ültek össze a 6-8 fős mestermind csoportok, minden cégvezető hozta a dilemmáit és a legjobb megoldásait, és így tettek együtt óriási lépéseket. A tapasztalatok érdek nélküli megosztása igazi üzleti erőforrássá vált, ami adott esetekben a túlélésről döntött, de volt, hogy „csak" a depresszióból rángatott ki egy-egy cégvezetőt.

Ekkor döntötték el, hogy a tapasztalatmegosztásnak kell egy „csúcsesemény", és így született meg 2020-ban a Trust Summit. Akkor a fő szlogenjük ez volt: 0% megmondó ember, 100% vezetői tapasztalat! Talán ennek a küldetésnek is köszönhető, hogy a Bridge Hungary 2021-ben a Trust Summitot díjazta a „Legjobb Covid hatására létrehozott közösségi platform" kategóriában.

Az összefoglalóban hozzátették: 2022-ben sem egyszerűbb a helyzet. Túl a COVID-on, és már épp akartunk nyomni egy padlógázt előre, amikor Putyin úgy döntött, bevonul Ukrajnába. Addig nem voltunk tisztában vele, hogy az Európai Unió autóiparának mennyire fontos része Ukrajna. Azt is csak kevesen tudták, hogy Európa búzatermesztésének 19%-át az EU adja, és nem volt a mindennapjaink része, hogy 2-5-szörösére drágulhat az energia, ami egy egész kontinens gazdaságát letérdelteti.

Szóval itt állunk újra. Szélsőségesen változó körülmények között. Nem tudjuk, mi vár ránk, csak azt, hogy mindig lesz valaki, aki egy lépéssel előrébb van ebben a folyamatban. A reakcióidő jelentősége tovább nő. Az idei Trust Summit erről (is) fog szólni.

Olyan nevek osztják meg a legfrissebb tapasztalataikat, mint Tibor Dávid, a Masterplast tulajdonosa, Fazekas Bálint, az Euronics kereskedelmi igazgatója, Patai Zoltán, a Foodpanda (korábbi) vezetője vagy Endrei Kiss Judit, a Tettel korábbi HR-igazgatója. A Workshopokon Egerszegi Krisztián, a MiniCRM vezetője és Pongor Juhász Attila segíti a vállalkozókat, arról pedig, hogy minél több konkrétummal térjünk haza a PlanAll gondoskodik.

A Trust Summit cégvezetői konferencia idén azt tűzte ki célul, hogy minden cégvezetőt felkészítsen a lehetetlenre IS! 2 nap, 30+ előadó, 4 workshop és 800+ cégvezető várja az érdeklődőket a Groupama Arénában.

„Minden év fénypontja a Trust Summit! Lenyűgöz az a nyitottság, amivel a cégvezetők egymás kihívásai felé fordulnak, és óriási öröm látni, hogy Magyarországon kibontakozóban van egy olyan üzleti kultúra, ami az együttműködésen alapul. Ez eddig példa nélküli volt kishazánkban. Tudom, hogy nem könnyű két napra kivonulni a darálóból, de pont ennek a felelőssége inspirál arra bennünket, hogy olyan két nappal ajándékozzuk meg a cégvezetőket, ami egyértelműen megéri a befektetett időt. Talán nem véletlen, hogy az ország kiemelkedő cégvezetőinek naptárjában ott a Trust Summit! Ez a két nap, amikor végre tényleg a cégeden dolgozol! Ne hagyd ki" – emelte ki Gangel Péter ügyvezető.